Beste inwoners van Dorst

Inmiddels ben ik net iets meer dan een jaar als wijkmakelaar aan Dorst verbonden, een mooi moment om terug te kijken, bewust stil te staan en vooruit te kijken.

Toen ik als wijkmakelaar voor Dorst begon was dat ook het begin van mijn nieuwe functie als wijkmakelaar. Ik heb inwoners van Dorst leren kennen, ontdekt hoe de verhoudingen en relaties zijn. Kennis gemaakt met de leden van Platform Dorst en Dorst Trilt. Het Masterplan Dorst gelezen en gehoord hoe dit met en door inwoners tot stand is gekomen.

Dorpshuis De Klip, haar gebruikers en bestuurders ontmoet, en hun wensen om meer het hart van het dorp te zijn waar iedereen bij elkaar komt. Samen met bestuurders en beheerders van de drie dorpshuizen (Dorst, Den Hout en Oosteind) zijn we bij elkaar gekomen om van elkaar te leren, en dat blijven we doen. Ook de hanging baskets, tulpenbollen en de social sofa zijn er met inzet voor én door inwoners gekomen om Dorst verder te verfraaien. De wens voor een Jongeren Ontmoetings Plek is begin juli gerealiseerd, samen met een TEQball tafel en de oprichting van Cliff+.

Keer op keer werd mij duidelijk dat gepassioneerde en betrokken inwoners zich inzetten om Dorst net iets fijner, leuker en veiliger te maken.

We hebben een Jongeren Ontmoetings Plek en voor de 12+jeugd komt nog meer. Aan het Masterplan wordt gewerkt samen met het Platform Dorst en we zijn bijna klaar met de vervolgonderzoeken. Besturen van dorpshuizen komen bij elkaar en leren van elkaar, inwoners zetten zich met én voor elkaar in, samen met collega’s van het gemeentehuis en ook ik mag daar regelmatig bij helpen. Want ook in Dorst sta je samen sterker en kom je samen verder.

De toekomst voorspellen kan niemand maar dromen én handelen naar doelen die we willen bereiken kan wel. Wat zou ik willen doen voor Dorst?
Ik zal me inzetten om mijzelf en inwoners nog meer met elkaar te verbinden, initiatieven en positieve energie samen brengen door pop-up meetings in het dorp tijdens de markt, bij school, of op andere mooie plekken.

Ik geloof in het initiatief van de Cliff+ en hoop dat dit een vaste positie krijgt zodat ook voor 12+ jeugd in Dorst een plek is.
Ik zal me inzetten voor meer duidelijkheid over de projecten, initiatieven en ontwikkelingen in Dorst.

Mijn eerste actie? Een bewonersbrief met de stand van zaken van projecten, initiatieven en ontwikkelingen in Dorst. Aan de slag met de Cliff+. Maar vooral hoop ik u te ontmoeten zodat we samen kunnen bespreken waar we naartoe willen want het allerbelangrijkste bent u als inwoner van Dorst: wat zijn uw wensen, dromen en waar wilt u zich voor inzetten?

Matthias Kalwij, Wijkmakelaar