Voor Surplus Informele Zorg in de regio Oosterhout en Geertruidenberg zijn momenteel ruim 120 vrijwilligers actief op het gebied van Mantelzorgondersteuning, Buddyzorg, Vriendendienst, Vrijwillige Thuishulp, Kantoorvrijwilligers en Groepsondersteuning. Deze mannen en vrouwen vormen het hart van de organisatie. Aandacht voor hun werk en wat er speelt is voor Surplus dan ook van groot belang.

Jacqueline van Eijk, consulente bij Surplus, vertelt:

“Het gericht inzetten en begeleiden van al die vrijwilligers wordt sinds dit jaar mede uitgevoerd door vrijwilligerscoaches. Zij vormen de schakel tussen de vrijwilligers en de consulenten. Inmiddels zijn 5 vrijwilligers aan de slag gegaan als coach. De nieuwe werkwijze bevalt zo goed dat we op zoek zijn naar nog meer vrijwilligers die deze uitdaging aan willen gaan.

Maar je wordt niet zomaar een vrijwilligerscoach. Het is belangrijk dat zo’n coach zich zowel mondeling als schriftelijk uitstekend kan uitdrukken, betrouwbaar en integer is, talent heeft voor organiseren, motiveren, overtuigen en enthousiasmeren, en ervoor zorgt dat de vrijwilligers de aandacht krijgen die ze verdienen. Het voeren van intakegesprekken en het maken van matches hoort ook bij de functie. Dit alles kost natuurlijk tijd. Het is dan ook niet voor niets dat er twee dagdelen per week voor uitgetrokken worden.

Wat maakt deze functie aantrekkelijk?

Je bent volwaardig lid is van het team Informele Zorg, je wordt zeer gewaardeerd door je collega’s, vrijwilligers en cliënten, je kunt je netwerk behoorlijk verbreden, je krijgt mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en er staat een goede onkostenvergoeding en verzekering tegenover.

Heb je interesse of ben je benieuwd naar de complete taakomschrijving, wil je anderszins meer informatie of je wilt je aanmelden, neem dan contact op met:

Jacqueline van Eijk

Consulente Surplus Informele Zorg

Klappeijstraat 44

4900 CD Oosterhout

T: 0162 – 74 86 00

M: 06 – 22 22 40 90

E: Jacqueline.van.eijk@surpluswelzijn.nl W: www.surpluswelzijn.nl