Gemeente Oosterhout verandert maandag 17 februari de indeling van haar milieustraat. Zo verplaatsen we een lantaarnpaal en een aantal containers om het onze bewoners zo makkelijk mogelijk te maken. Wethouder Willemsen: “Dit doen we omdat Oosterhout groeit. En dat is ook te merken aan de grote toestroom bezoekers op de milieustraat. Door ruimere openingstijden spreiden we de drukte op de milieustraat. En dat betekent minder wachtrijen en verkeersdrukte”.

Bereid je bezoek voor

Om sneller klaar te zijn op de milieustraat, bereid je je bezoek voor. Op de plattegrond zie je waar welke containers staan. Door bij het inladen van je auto rekening te houden met deze route, kan je je afval op de milieustraat sneller lossen. Dat scheelt je op de milieustraat zoekwerk, tijd én onnodig heen en weer rijden of lopen tussen de verschillende containers.

Nieuwe openingstijden

Vanaf 1 april kan je voortaan op maandag van 12.30 uur tot 16.30 uur bij de milieustraat terecht. In de periode april tot september is de milieustraat op vrijdagavond open tot 20.30 uur.

Maandag: gesloten; vanaf 1 april voortaan open van 12.30 – 16.30 uur.

Dinsdag: 8.00 – 16.30 uur

Woensdag: 8.00 – 16.30 uur

Donderdag: 8.00 – 16.30 uur

Vrijdag: 8.00 – 16.30 uur (van 1 april tot 1 september open tot 20.30 uur)

Zaterdag: 8.00 – 16.30 uur

Op Bevrijdingsdag (5 mei) en Hemelvaartsdag (21 mei) is de milieustraat ook geopend.

Kies de juiste toegang

Bij de milieustraat kunnen verschillende soorten afval worden gebracht. Door uw afval goed te scheiden in herbruikbaar afval (papier, glas en blik, textiel, kleding, tuinafval, plastic en drankenkartons) bespaart u geld. Ongescheiden afval zoals restafval of grof huishoudelijk afval, brengt u weg via ingang ‘Betalend’. Via deze ingang rijdt u twee keer over een weegbrug. Voor en na het lossen van uw restafval wordt uw auto gewogen. Het verschil in gewicht betaalt u met uw bankpas. Contant betalen is niet mogelijk.

Gratis

Afval dat hergebruikt kan worden zoals glas, papier, ijzer, puin, matrassen, hard plastic, kunststof verpakkingsmateriaal, luiers, drankkartons of groen/snoeihout kunt u gratis kwijt. Dit afval hoeft dus niet gewogen te worden.

Let op: U heeft voor de toegang als particulier een milieupas nodig. Alleen personenauto’s (eventueel met aanhanger) zijn toegestaan. Heeft u zowel betaald als onbetaald afval bij u, dan kiest u voor de betaalingang. Na het lossen van het afval tegen betaling, kunt u meteen door naar het gratis deel van de milieustraat.