Stichting Midzomer Nachtfeest genomineerd voor de cultuurprijs Oosterhout

Stichting Midzomer Nachtfeest genomineerd voor de cultuurprijs Oosterhout

Stichting Midzomer Nachtfeest
genomineerd voor de cultuurprijs Oosterhout

U stem kunt u uitbrengen op:

www.uitinoosterhout.nl

Onder cultuurprijs en vervolgens onder publieksprijs

De bekendmaking is op zondag 11 maart 2012 om 20.00 uur
in Theater de Bussel te Oosterhout

Kaarten (gratis) verkrijgbaar bij Walther Hoosemans.

 

De Stichting Midzomer Nachtfeest is opgericht in 2006 met als doel de bevordering van de leefbaarheid, de saamhorigheid en de culturele betrokkenheid bij het kerkdorp Dorst. De activiteiten worden door een groot aantal vrijwilligers ondersteund en door bijna de gehele bevolking van Dorst bezocht.

Gedurende 30 jaar wordt in Dorst de jaarmarkt georganiseerd door de Fanfare St. Joris. Naast de Jaarmarkt worden de Midzomer Nachtfeesten georganiseerd voor alle inwoners van Dorst. Ouderenmiddag op vrijdag, jeugdactiviteiten op de zaterdag (spellenochtend, dikke banden race, kinderdisco, ballonnenwedstrijd), muziek voor de jeugd en muziek voor de volwassen inwoners in de vorm van en disco-avond en optredens van bands.

Vanaf 2010 wordt door de Stichting Midzomer Nachtfeest de kermis in Dorst georganiseerd. De organisatie van de kermis is overgenomen van de gemeente Oosterhout vanwege de tanende belangstelling onder zowel de inwoners als de exploitanten. Sinds 2010 en zeker in 2011 heeft de kermis een behoorlijke impuls verkregen en mag weer rekenen op een grote belangstelling van de inwoners als de exploitanten. In 2011 staan 12 attracties op de kermis en de opbrengst daarvan komt ten goede aan de Fanfare St. Joris.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Dorst reikt de stichting jaarlijks cheques uit aan verenigingen, werkgroepen en stichtingen die ook een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Dorst. Het bedrag is de opbrengst van sponsoren, bezoekers en deelnemers van de Midzomer Nachtfeesten en de kermis.

Door deze financiële ondersteuning vanuit Stichting Midzomer Nachtfeest en doordat de stichting over een groot aantal vrijwilligers beschikt en goed is in organiseren en fondsenwerving zorgen zij ervoor dat tal van andere evenementen en activiteiten in Dorst mogelijk gemaakt kunnen worden. Denk hierbij aan festiviteiten als de intocht van Sinterklaas, paaseieren zoeken en de plaatsing van de kerstboom op het Dorpsplein, de bloembakken in het dorp die door vrijwilligers onderhouden worden en de Oranjefeesten en de 5 mei-herdenking.

Het programma voor het Midzomer Nachtfeest 2012 die van 14 t/m 17 juni plaatsvindt staat voor het grootste gedeelte weer in de steigers. Nieuw is in 2012 op donderdagmiddag de Beursvloer Dorst in de feesttent. Dit is een bijeenkomst voor ondernemers en verenigingen om elkaar te ontmoeten en te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Aansluitend aan deze Beursvloer wordt de winnaar van de verkiezing van de onzichtbare vrijwilliger van Dorst bekend gemaakt.