StaatsbosbeheerPersbericht: Staatsbosbeheer werkt aan toekomst van het bos. Staatsbosbeheer gaat beginnen met boswerkzaamheden in de boswachterij Dorst. De werkzaamheden kunnen vanaf 18 februari van start gaan en zullen ongeveer 4 weken duren. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het gebied bekend als “de vijftig Bunder”, het bosgebied achter Chaletpark Hannebroek.

De werkzaamheden zullen vooral bestaan uit regulier onderhoud van het bos. Als extra zullen er een paar grote open plekken gemaakt worden. De open plekken zijn ideale plekken voor boomsoorten als grove den, inlandse eik en berk om te verjongen.

Ook zal er een stuk gekapt worden voor ontwikkeling van heidelandschap. Na de zomer zal er op die plaatsen begonnen worden met het verwijderen van de voedselrijke bovenlaag tot het zand. Op deze zandgrond kunnen de nieuwe heideplantjes gaan groeien.

De werkzaamheden vinden plaats in een gebied waar veel gerecreëerd word.

bos

Mountainbiken is er daar een van. Deze route zal in delen tijdelijk worden afgesloten om de veiligheid te kunnen waarborgen. Wandelaars kunnen tijdens de werkzaamheden te maken krijgen met paden die slechter begaanbaar zijn. Deze worden na de werkzaamheden, als het weer het toelaat, weer hersteld. Het hout dat vrij komt tijdens de werkzaamheden is al verkocht. Het kan nog wel enkele maanden duren voordat de stammen uit het bosgebied worden afgevoerd, dit heeft te maken met de marktprijzen.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u contact opnemen met de boswachter, Sonja Vrijenhoek, via 06 5372 9179.