nlschoonVan 24 tot en met 29 maart 2014 vindt in Oosterhout voor de twaalfde keer de landelijke actie Nederland Schoon plaats, waarbij bewoners zelf de eigen stad schoonmaken en helpen hun eigen buurt netjes te houden. Inmiddels zijn alle aanmeldingen binnen. Verschillende bewonersgroepen en individuen gaan met ondersteuning van de gemeente Oosterhout aan de slag. Ook !GO, Kinderboerderij MEK, 16 basisscholen, één middelbare school, scouting Erasmus en stichting Prisma zetten zich in voor de actie.  

Oosterhout Schoon

De Stichting Nederland Schoon (www.nederlandschoon.nl) zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval. De stichting vraagt gemeenten, instellingen en bewoners te helpen om Nederland op te schonen. Gemeente Oosterhout doet ook dit jaar weer mee met de actie, met medewerking van bewoners, verenigingen en scholen. De gemeente ondersteunt de schoonmaakacties van bewoners met gereedschap als knijpers, vuilniszakken, prullenbakken en wat lekkers voor na het harde werken.

Wethouder Marian Janse: “Vorig jaar werd er ongeveer 3000 kilo afval opgehaald. Dit jaar doet een record aantal mensen mee: ongeveer 437 volwassenen zetten zich in en 2208 kinderen doen via de basisscholen mee.  Samen zijn zij Supporter van Schoon. Met de actie Oosterhout Schoon hopen we mensen bewuster te maken en ervoor te zorgen dat ze nadenken voordat ze iets op straat gooien. Samen kunnen we de stad weer een net aanzicht geven”.