3,5 miljoen beschikbaar voor starters op de koopwoningmarkt als steuntje in de rug.

Starters op de koopwoningmarkt in de gemeente Oosterhout kunnen vanaf nu weer een aanvraag doen voor een starterslening. Hiermee wil de gemeente mensen die voor het eerst een woning kopen tegemoetkomen. Door het grote succes van de starterslening afgelopen jaar was het budget eerder uitgeput dan verwacht. De gemeenteraad heeft op dinsdag 7 november het initiatief genomen om nieuw krediet beschikbaar te stellen voor de starterslening.

De starterslening is een succes. In 2023 werd het budget ook al opgehoogd en in augustus bleek de pot al op te zijn. Wethouder Dees Melsen: Uit het succes van de lening blijkt dat veel starters in Oosterhout willen blijven wonen en dat is goed nieuws. Ik ben daarom blij dat dat er weer budget beschikbaar is om onze starters te helpen bij het kopen van hun eerste woning.

Starters op de koopwoningmarkt kunnen per direct via de website van de gemeente een aanvraag indienen voor de Starterslening. Deze lening is een aanvulling op de lening die de bank verstrekt. Het kan net het verschil maken of iemand een huis wel of niet kan kopen. De voorwaarden voor de lening staan op de website www.oosterhout.nl.