Paralympische helden bij Invacare Doubles Masters 2012

Van 14 tot en met 18 november vindt in het Frans Otten Stadion in Amsterdam de Invacare Doubles Masters plaats. De beste rolstoeltennissers van de wereld zullen er in het dubbelspel strijden om de Doubles Masters titel 2012.

Sterk deelnemersveld
Veel Paralympiërs zullen spelen tijdens de Invacare Doubles Masters. Zo zijn de Nederlandse Aniek van Koot, Esther Vergeer, Marjolein Buis en Jiske Griffioen van de partij, maar ook de Britse Shuker en Whiley maken hun opwachting. Bij de mannen zullen onder andere Ronald Vink, Maikel Scheffers en Tom Egberink (titel verdediger Invacare Doubles Masters 2011) deelnemen.

Side-events
Naast de wedstrijden om de Doubles Masters titel worden elke dag diverse activiteiten georganiseerd. Paralympisch icoon Pistorius bij Invacare Internationaal Forum “You’re not disabled by the disabilities you have, you are able by the abilities you have.” -Oscar Pistorius-

Zuid-Afrikaans Paralympisch en Olympisch atleet Oscar Pistorius (the Blade Runner), die de Invacare belofte en het Forum thema “Making Life’s Experiences Possible™” belichaamt, zal bij het Internationaal Forum delen wat dit voor hem betekent in zijn sportieve en dagelijks leven. Het Forum is op donderdag 15 november van 14.00 tot 16.15 uur. Kijk voor de online registratiemodule op: www.invacare.nl.

“Ontbijt met de spelers”
Op zaterdag 17 november van 10.00 tot 12.00 uur organiseert Invacare het “Ontbijt met de spelers”. Tijdens dit ontbijt kunt u kennismaken met enkele door Invacare gesponsorde rolstoeltennissers, die een korte presentatie geven over het rolstoeltennis in het algemeen en een terugblik geven op de Paralympische spelen. Aanmelding is noodzakelijk. Je kunt je aanwezigheid kenbaar maken via communicatie@invacare.com.

Overige activiteiten
Verspreid over het toernooi worden diverse clinics georganiseerd waar deelnemers rolstoeltennis kunnen ervaren. Op vrijdag 18 november zal Oscar Pistorius samen met Esther Vergeer het middelpunt vormen van de zakelijke netwerkborrel tijdens de Invacare Doubles Masters Friday’s Business Borrel.

Over de Invacare Doubles Masters
Het is de 10de keer dat de Doubles Masters als zelfstandig evenement worden georganiseerd. De organisatie voor deze editie is in handen van Stichting Rolstoeltennis Nederland, een samenwerking van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en de ITF (International Tennis Federation). Invacare is wereldleider op het gebied van innovatieve hulpmiddelen, voor gebruik thuis en in zorginstellingen, die herstel en een actieve levensstijl ondersteunen. Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op www.invacaredoublesmasters.com.