beursvloer_2012_047Donderdag 13 Juni (16.00 uur – 17.30 uur)

Organisatie door werkgroep Integratie bedrijven en vereniging in samenwerking met Samen voor Oosterhout

Inschrijven?

Wilt u met uw vereniging, instelling of bedrijf deelnemen aan de Maatschappelijke Beursvloer, meld u dan aan vóór donderdag 6 juni 2013. Zie de uitnodiging voor meer informatie.

Uitnodiging 2e beursvloer Dorst

Op donderdag 23 mei wordt om 20.00 uur voor belangstellende verenigingen, instellingen en bedrijven een workshop gehouden in De Klip. Tijdens de workshop wordt het principe toegelicht van de beursvloer en uitleg gegeven hoe vraag en aanbod bij elkaar komen. Door middel van voorbeelden wordt voor iedereen duidelijk hoe je kan deelnemen aan de beursvloer.

We adviseren u om deel te nemen aan deze workshop.

Na de zeer succesvolle Maatschappelijke Beursvloer in 2012 vindt dit jaar de 2e editie plaats.

Een Maatschappelijke Beursvloer is een Beursvloer waar niet gehandeld wordt met geld maar met middelen en diensten. Aanwezigen maken zogeheten “matches”. Verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties (verenigingen/stichtingen/overheidsinstelling) maken gebruik van elkaars kwaliteiten. Wat de 1 over heeft of kan en weet, heeft ander misschien nodig.

Voor bedrijven is de Beursvloer een laagdrempelige manier om betrokken te ondernemen. Het hard zoeken naar klussen bij een instelling die je amper kent is voorbij, bij de Beursvloer vind je ze namelijk met gemak. Soms gaat het inderdaad om een klus tijdens een teamdag, soms gaat het om het delen van expertise of een langdurige samenwerking. Kortom allemaal zaken waardoor u als bedrijf dichter bij uw omgeving, uw klanten, komt te staan. En dat is weer goed voor uw imago, geeft een stukje PR en op de belangrijkste plaats; het is ontzettend leuk!

Voor maatschappelijke instellingen zoals verenigingen, stichtingen maar ook scholen en overheidsinstellingen is een Beursvloer interessant omdat zij moeilijke tijden tegemoet gaan. Investeren in een netwerk van professionals is dan een ‘must’. Behalve klussen die gedaan moeten worden kunnen zij u ook helpen bij een professionele aanpak van uw organisatie, zodat u niet alleen nu goede dingen kan doen maar ook in de toekomst. Onderdeel van professionaliteit is ook wederkerigheid.

Als we dit willen blijven doen en ook hopen dat bedrijven zich in de toekomst blijven inzetten zullen we goed moeten nadenken over wat we terug doen. Geven zonder ooit een speciaal dankjewel te ontvangen (of erger, niemand die het cadeau komt halen) is niet leuk, ook voor hen niet.

Bron: Midzomernachtfeest-dorst.nl