Verkeerscontroles en inbraken. Op 17 april 2013 werden diverse verkeerscontroles uitgevoerd in Oosterhout. Deze controles werden uitgevoerd in samenweking met het Verkeershandhavingsteam en de dienst belastingen.

In Oosterhout zijn dit jaar tot nu toe opvallend weinig woninginbraken. Hier heeft het politieteam Oosterhout afgelopen jaar veel inzet/ capaciteit aan besteed. De woninginbraken in de omliggende dorpen en steden zijn hiertegen wel gestegen. Met name Breda heeft hier veel last van. In Dorst zijn ook meer woninginbraken dan gemiddeld. Het beeld van deze inbraken was zodanig dat het zeer wel mogelijk is/ was dat de daders inwoners zijn uit Dorst.

Dit was voor de wijkagent reden om juist hier grotere controles te organiseren. Doel hiervan was duidelijk de aanwezigheid van de politie te laten zien en zoveel mogelijk inkomend verkeer te controleren. Inbrekers gaan ook op verkenning voordat ze hun slag slaan.

In Dorst vonden de controles plaats op de Rijksweg en de Spoorstraat en op de Ketenbaan. Het ingaande verkeer in Dorst werd op de Spoorstraat en de Ketenbaan gecontroleerd. In het totaal waren er 25 controlerende functionarissen actief deze avond en middag.

Op de Ketenbaan werd een blauwe Hyundai Getz gecontroleerd. Hier zaten drie jongemannen. In het voertuig werden inbrekerswerktuigen, inbrekerskleding (Jacks bivakmutsen en handschoenen), een stroomstootwapen en een Jammer (verstoring radarsignaal) aangetroffen.

Opvallend was dat een van deze personen een jonge inwoner uit Dorst was. De andere twee woonden in Dongen. Gebruikt voertuig Peugeot 206  51-HV-JJ. Let hierop als dit voertuig door Dorst rijdt.

Overige Resultaten:

Rijksweg te Dorst
2x Papos boete, 280 euro totaal
3x Mobiel in de hand houden tijdens rijden
1x Onnodig claxonneren
1x Overschrijden doorgetrokken streep
1x Rijden met ingevorderd rijbewijs
1x Vervallen APK > 1mnd
1x Voertuig uit verkeer genomen ivm technische staat

Ketenbaan
3x Niet dragen gordel
3x Niet op eerste vordering tonen rijbewijs
3x Overschrijding maximum constructiesnelheid (snor/bromfiets)
1x Overschrijding maximum constructiesnelheid (snor/bromfiets) met invordering kentekenbewijs
1x Rijden zonder rijbewijs op motorfiets
1x Besturen onverzekerde motorfiets, motorfiets uit verkeer genomen

Bredaseweg Oosterhout
3x Niet op eerste vordering tonen rijbewijs
6x Overschrijding maximum constructiesnelheid (snor/bromfiets)

Het Verkeershandhavingsteam heeft ondersteund met hun ANPR camera. Deze telde rond de 2850 passanten, waarvan 53 hits.

Resultaten belastingdienst: 20 hits. Er is beslag gelegd op 14 voertuigen, waarvan er 4 meteen zijn weggesleept en 10 op papier. 6 openstaande schulden zijn betaald, met een totaalbedrag van 1.653 euro.

Overige bijzonderheden:

hyundayIn Rijen werd drie jongemannen gecontroleerd terwijl er inbrekerswerktuig in de auto aanwezig was. Een van deze jongemannen was eveneens een inwoner  uit Dorst. Onderstaand soortgelijk voertuig wed gebruikt. Let hierop als je deze in Dorst ziet rijden. De andere inzittenden waren bewoners uit Breda.
plaat