Elf hennepknippers aangehouden in DorstDe politie heeft donderdagmiddag 12 december in een woning in de Generaal Maczekstraat een hennepknipperij aangetroffen. Er werden 10 vrouwen en één man aangehouden. In de woning werden acht dozen met geknipte henneptoppen aangetroffen, bij elkaar circa 38 kilo.

De agenten gingen omstreeks 13.00 uur ter plaatse na een tip. Terwijl de dienders ter plaatse waren, zagen ze vijf personen uit de woning komen die via de achterdeur wilden weggaan. Het vijftal rook naar hennep. In de achtertuin bleken nog zes vrouwen te staan.

Her en der verspreid in de tuin lagen plastic handschoenen en schoenhoesjes. Van buiten was zichtbaar dat er een flinke bos hennepplanten op de grond in de woonkamer lag. Hierop werden alle elf verdachten aangehouden. Het gaat om tien vrouwen in de leeftijd van 27 tot en met 73 jaar die woonachtig zijn in Terheijden (4), Breda (5) en Oosterhout (1) en één 42-jarige man uit Breda. Na overleg met de officier van justitie werd de woning betreden en de hennep geruimd.

Er stonden in totaal acht dozen met geknipte henneptoppen, het zuiver gewicht was 38 kilo. Ook stonden er 575 potten met nieuwe aarde klaar. De politie stelt een verder onderzoek in naar de exploitant(en).

zie ook de Stem

UPDATE:

Zojuist zijn in de Mincerstraat  twee manen aangehouden voor een hennepkwekerij. Gisteren werden deze mannen ook al in de Gen. Mazeckstraat aangetroffen.

Uit Onderzoek was gebleken dat de eigenaar van het pand aan de Gen Mazeckstraat ook een woning in de Mincerstraat in zijn bezit had en dit aan dezelfde huurder verhuurde. Hierdoor ontstond het vermoeden dat ook dit voor hennepactiviteiten gebruikt zou worden.

De wijkagent stelde en onderzoek in en naar aanleiding van deze bevindingen besliste de Officier van Justitie dat het Hennepteam ook hier een inval zou doen. Ter plaatse werd niet opengedaan. Echter verscheen er een man aan de deur die kennelijk de opdracht had gekregen de zaak op te ruimen. Hij was in het bezit van de huissleutel.

binnen werd nog een man aangetroffen die ook aan het opruimen was.

Op de bovenverdieping werd een hennepkwekerij van iets meer dan 200 planten aangetrofen. Er waren al meerdere oogsten geweest. De stroom was afgetapt.