Wethouder van der Zanden “Deze actie is goed voor het klimaat én je portemonnee.”

De gemeente Oosterhout, Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) en het Regionaal Energieloket starten dit najaar goed met een isolatieactie voor woningeigenaren. Door te isoleren blijft de woning warm in de winter en koel in de zomer. Daardoor woon je prettiger en gebruik je minder energie. Zo kun je tot honderden euro’s per jaar op de energierekening besparen en het klimaat helpen. De actie voor woningisolatie loopt van 20 september tot en met 18 oktober 2022. Zo ondersteunt de gemeente haar inwoners bij het verduurzamen van de woning.

Wethouder Willem-Jan van der Zanden roept huiseigenaren die hun energierekening willen verlagen op om deel te nemen aan de actie. “Samen maken we Oosterhout duurzamer. Met de winter voor de deur en de hoge gas- en elektraprijzen is het handig om uit te kijken naar maatregelen die je huis comfortabel en energiezuinig kunnen maken. Met deze collectieve inkoopactie willen we het inwoners makkelijker maken om de stap te zetten. We geven daarbij bijvoorbeeld ook informatie over de duurzaamheidslening van de gemeente. Zo maken we isoleren goed voor het klimaat én je portemonnee.”

Online informatieavond op 20 september

Tijdens de online informatiebijeenkomst horen deelnemers meer over de isolatie- en glasactie en over subsidies en leningen die je kunt aanvragen. De gemeente, Regionaal Energieloket, ONE, het glasbedrijf en isolatiebedrijf zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Aanmelden gaat eenvoudig via de website van het Regionaal Energieloket, www.regionaalenergieloket.nl/acties en het invullen van je postcode.

Deelnemen na 20 september

Je kunt ook deelnemen aan de actie zonder de informatieavond te bezoeken en je na 20 september vrijblijvend inschrijven voor een woningopname en persoonlijke offerte.

Makkelijk en voordelig energie besparen

Onafhankelijke, technisch specialisten van ONE en het Regionaal Energieloket hebben installateurs geselecteerd met een aantrekkelijk aanbod voor de inkoopactie. De installateurs zijn gekozen vanwege goede prijs-kwaliteitverhouding en garanties. Vanwege de drukte in de bouw en installatiesector is er plaats voor een beperkt aantal inschrijvingen binnen deze actie.

Vragen?

Meer informatie over verduurzamen van je woning en de isolatieactie is te vinden op www.duurzaamoosterhout.nl. Of vraag een onafhankelijk energieadvies aan van één van de vrijwilligers van ONE via info@oosterhoutnieuweenergie.nl.