Gemeentebestuur hoopt op grote deelname aan dodenherdenking

Het Oosterhoutse gemeentebestuur hoopt dat veel inwoners van de gemeente op vrijdag 4 mei a.s. zullen deelnemen aan de dodenherdenking in Oosterhout-stad en de kerkdorpen. Die herdenkingen hebben veelal het vertrouwde karakter, waarbij in de kerkdorpen op hetzelfde tijdstip de doden met twee minuten stilte worden herdacht. En wel om 18.58 uur. Het gemeentebestuur zal op alle herdenkingen worden vertegenwoordigd.

De verschillende herdenkingen in Oosterhout hebben plaats op de volgende locaties en tijden:

* van 17.40 uur – 17.50 uur bij de Britse oorlogsgraven aan de Nieuwe Bouwlingstraat;

* van 18.00 uur – 18.15 uur op het Pools Ereveld aan de Veerseweg;

* van 18.30 uur – 19.00 uur bij de begraafplaats aan de Houtse Heuvel in Den Hout;

* van 18.40 uur – 19.00 uur bij het monumentje op het Dorpsplein in Oosteind;

* van 18.45 uur – 19.00 uur bij de Mariakapel aan de Wethouder Van Dijklaan in Dorst;

* van 19.15 – 20.15 uur centrale dodenherdenking met achtereenvolgens een stille tocht (start bij het stadhuis) en een plechtigheid bij het bevrijdingsmonument in het stadspark;

Centrale dodenherdenking

Wie wil deelnemen aan de centrale dodenherdenking, wordt tussen 19.00 en 19.15 uur verwacht op het voorplein van het stadhuis. Daar vertrekt om ongeveer 19.20 uur de stille tocht naar het bevrijdingsmonument in het stadspark. Sprekers tijdens de herdenking zijn burgemeester Marcel Fränzel en de leerlingen Sayenna Bakx en Eva Kuppens van het Mgr. Frenckencollege. De Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout en de Oosterhoutse Nachtegalen zorgen voor de muzikale ondersteuning (het Gemengd Zangkoor Oosterheide moet dit jaar door omstandigheden helaas verstek laten gaan). Voor personen die slecht ter been zijn wordt een beperkt aantal stoelen achter de hand gehouden.

De dodenherdenking wordt afgesloten met het leggen van kransen en bloemen. Het is de bedoeling dat daaraan zoveel mogelijk Oosterhouters deelnemen.