In de meeste gevallen leven buren harmonieus naast elkaar. Ze maken een praatje, drinken samen een kopje koffie en houden een oogje in het zeil tijdens vakanties. In sommige gevallen ontstaan er echter kleine ergernissen, die uit kunnen monden tot stevige burenruzies. Dat is ontzettend jammer, want een buurt waar de mensen goed met elkaar kunnen opschieten, is veiliger en een stuk gezelliger!

Van irritatie naar escalatie Burenruzies beginnen vaak met een kleine irritatie. Het is belangrijk om die irritaties, hoe klein ze ook zijn, toch bespreekbaar te maken met de buren. Lukt het niet om zelf een gesprek aan te gaan met de buren, om overlast bespreekbaar te maken, dan kunt u de hulp inschakelen van Buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling helpt buren in een conflictsituatie om het gesprek met elkaar aan te gaan. Op een rustig moment, in het bijzijn van twee neutrale bemiddelaars, kunnen irritaties en frustraties naar elkaar uitgesproken worden. De betrokken buren kunnen afspraken maken om de overlast te verminderen of voorkomen.

Contact In de gemeente Oosterhout word Buurtbemiddeling aangeboden. Alle inwoners kunnen hier kosteloos gebruik van maken. Heeft u een conflict met een van uw buren? Neem dan contact op met ons. Wij gaan graag het gesprek aan! Ook bij twijfel of voor vragen kan er altijd vrijblijvend contact opgenomen worden. We zijn te bereiken op telefoonnummer 0162 – 748600 of per email bboost@surplus.nl.

Nieuwe bemiddelaars zijn van harte welkom! Buurtbemiddeling Oosterhout wil het team van bemiddelaars uitbreiden en is op zoek naar mensen die het leuk vinden om de rol van vrijwillige bemiddelaar te gaan vervullen. Vindt u het interessant om het bemiddelingsvak te leren, kunt u goed luisteren zonder te oordelen, bent u respectvol en staat u open voor andere culturen? Neem dan contact op met de coördinator, Karin van Meel, voor meer informatie via bboost@surplus.nl of kijk op www.surplus.nl/buurtbemiddeling.