Ook meedoen? Meldt u zich dan nu aan!

14 tot en met 20 maart 2022 staat Oosterhout in het teken van Oosterhout Schoon. Tijdens de week van Oosterhout Schoon gaan gemeente, bedrijven, scholen, vrijwilligers en buurtgroepen samen de straat op om hun buurt schoon te maken. Iedereen die dit jaar ook mee wil doen, kan zich vanaf nu aanmelden.

De maand maart staat dit jaar in het teken van afval. Van 7 tot en met 13 maart 2022 is het de week van de afvalhelden. Tijdens die week zetten we alle afvalhelden in het zonnetje, van medewerkers bij de afvalinzameling tot inwoners die zich vrijwillig inzetten voor een zwerfafvalvrij Oosterhout. De week daarna, van 14 tot en met 20 maart, is het de week van Oosterhout Schoon. De week sluit aan op de landelijke opschoondag van 19 maart. Wethouder Willemsen: “De afgelopen twee jaar hebben we vanwege de coronamaatregelen geen Oosterhout Schoon week kunnen organiseren. Onze ZAPpers hebben zich de afgelopen tijd ondanks alle maatregelen wel keihard ingezet voor een schoon Oosterhout. Ik ben heel blij dat we dat nu weer allemaal samen kunnen doen tijdens de week van Oosterhout Schoon. Ik roep dan ook iedereen op om dit jaar mee te doen”.

Oosterhout Schoon

Tijdens Oosterhout Schoon zetten scholen, vrijwilligers, buurtgroepen, bedrijven en de gemeente zich in voor de bestrijding van zwerfafval. De gemeente Oosterhout ondersteunt schoonmaakacties van bewoners met gereedschap als knijpers, vuilniszakken, prullenbakken en wat lekkers voor na het harde werken. Na afloop halen medewerkers van de gemeente het ingezamelde afval op. Wethouder Willemsen: “Ik vind het geweldig om ieder jaar weer te zien dat zoveel mensen samen de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan om hun buurt weer schoon te maken”. Scholen kunnen voor deze week bovendien een aanvraag indienen voor een rondleiding op de milieustraat, een gastspreker of een vuilniswagen op school. Daarnaast zijn er lespakketten en knutselmaterialen beschikbaar.

Aanmelden

Aanmelden voor de week van Oosterhout Schoon kan door vóór 7 maart 2022 een mail te sturen naar schoon@oosterhout.nl. “Zwerfaval wordt een steeds groter probleem. Door samen zichtbaar schoon te maken, hopen we ook mensen te bereiken die hier nog niet bewust mee bezig zijn. Zo hopen we dat meer mensen actief bij gaan dragen aan een schonere wereld. Want samen krijgen we meer voor elkaar”, aldus wethouder Willemsen.