100 jaar Marcoenkerk Dorst

100 jaar Marcoenkerk Dorst

Op zondag 6 mei 2012 (Meikes Dorst) viert de Marcoenkerk in Dorst haar 100 jarig bestaan. We vieren niet alleen de stenen van het gebouw, maar zeker ook de levende stenen van onze geloofsgemeenschap.

Deze levende stenen (parochianen, waaronder vele vrijwilligers), zijn door Margret Tielemans op de foto gezet. Vanaf 16 april wordt er in onze kerk, drie weken lang, deze foto-expositie tentoongesteld.

Op vrijdagavond 23 maart en eventueel zondagmiddag 25 maart wordt de film getoond ‘100 jaar Marcoen’. Wim Leemans heeft al het verkregen beeldmateriaal verzameld en er voor u een prachtige film van gemaakt (circa 90 minuten).

Vanaf 19:30 wordt de film vertoond in de zaal van Dorpszicht te Dorst. Een mooie gelegenheid, een gezellige avond, om herinneringen op te halen onder het genot van een hapje en een drankje.

Op 21 april wordt onze kerk omgebouwd tot theater, voor het project ‘Theater in de kerk’. Dit is altijd een initiatief geweest van het bisdom van Breda, maar wordt dit jaar door en voor Dorst georganiseerd. De deelnemers (vanaf groep 7) komen uit Dorst, maar ook uit de rest van ons Bisdom, dus van Zeeland tot Breda. Er volgt nog een aparte promotie en aanmelding voor dit spektakel.

Iedereen is ’s avond van harte welkom voor de uitvoering!!

De feestdag, 6 mei 2012, begint met een plechtige Eucharistieviering om 11:00 uur in onze juliberende Marcoenkerk. De Bisschop van Breda, Mgr. Liesen, zal voorgaan in deze eucharistieviering met aansluitend een processie naar de Mariakapel. Het Dames- en Herenkoor en het koperensemble van Fanfare Sint Joris zullen hun mooiste klanken voor Marcoen laten horen.

Na afloop van de viering is er in de pastorietuin een gezellig samenzijn en gelegenheid tot felicitatie van Marcoen. ‘Hoe dit te doen?’ hoor ik u vragen. Hierop zit de jubileumcommissie nog te broeden, want een passend cadeau is toch wel op zijn plaats voor onze Marcoen (een nieuw dak bijvoorbeeld?!).

Ook zal op 6 mei het jubileumboek worden gepresenteerd. Piet van Beek is druk bezig om alles op tijd af te krijgen. Er zijn namelijk nieuwe feiten boven tafel gekomen, na het verschijnen van de uitgave bij het 75 jarige jubileum!!

Ik zou willen vragen, ‘zegt het voort’

Mocht u nog vragen of ideeën hebben dan kunt u die nog altijd mailen naar: jochemvanvelthoven@xs4all.nl

Jubileumcommissie 100 jaar Marcoen