AED nabij het Dorpsplein in Dorst!

Tijdens de 1e gehouden Beursvloer van Dorst op donderdag 14 juni 2012 in de feesttent van de Midzomer Nachtfeesten werd door de EHBO vereniging Dorst met Van der Kolk Assurantiën een match gesloten om op het Dorpsplein in Dorst een AED te krijgen.

De maanden na 14 juni 2012 is Antoon Cornelissen, lid van de EHBO-vereniging Dorst, actief aan de slag gegaan om meerdere ondernemers, die gevestigd zijn rondom het dorpsplein in Dorst, warm te maken om een bijdrage te doneren aan dit plan. Doel van de actie is om € 3.500.00 binnen te halen voor de aanschaf van een AED.

Het bedrag is niet alleen voor aanschaf van de AED, doch ook het onderhoud en verzekering gedurende vijf jaar en aanschaf en montage van een inbraakvrije buitenkast van de Stichting Oosterhout Hartveilig met subsidie van de gemeente Oosterhout.

In de kern van Dorst tussen Rijksweg en spoorlijn zijn folders bezorgd voor sponsoring voor deze actie, maar deze actie blijft doorgaan voor geheel Dorst en nog méér AED’s. Een heel goed doel voor iedereen.
Een bijdrage is nog steeds welkom op 13.43.45.037 onder vermelding van AED Dorst Hart Veilig.

Voor meer informatie mag u bellen met Antoon Cornelissen, 06 3392 2917 (Pijnboomstraat 12, Dorst). Aanmelden voor de AED cursus via dit emailadres (antoon.cornelissen@hotmail.com).
Aanmelden voor AED Alert kan op www.hartslagnu.nl.

Afgelopen week is het streefbedrag, benodigd om een AED aan te schaffen, bereikt en kan de AED op het Dorpsplein geïnstalleerd worden. De AED zal bevestigd worden aan de buitenzijde van café Hart van Dorst (wat een toepasselijke naam).

Op zondag 6 januari 2013 om 13.00 uur zal de AED door Oosterhout Hartveilig worden overgedragen aan de inwoners van Dorst. De overdracht zal plaatsvinden op het Dorpsplein door Ron Nieuwenhuis van Van der Kolk Assurantiën in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van de gemeente Oosterhout.

Na afloop van de overhandiging van de AED worden alle aanwezigen uitgenodigd om gezamenlijk naar Dorpshuis De Klip te vertrekken voor de Nieuwjaarsreceptie, die aanvangt om 13.30 uur. Tijdens deze receptie zal door de Fanfare St. Joris een concert worden verzorgd en door de Stichting Midzomer Nachtfeesten de cheques worden uitgereikt.

Het thema van de Nieuwjaarsreceptie is dit jaar: Met muziek 2013 in!
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie zal er om ongeveer 16.00 uur een verrassing plaatsvinden in en nabij Dorpshuis de Klip. Komt dus allen op zondag 6 januari 2013 om 13.00 uur naar het Dorpsplein en vervolgens om 13.30 uur naar de Nieuwjaarsreceptie in de Klip.

Om 18.00 uur start vervolgens vanuit de Parochiekerk Marcoen de Driekoningenoptocht (kerststal wordt opgesteld nabij de kerk) naar de Baarschotsestraat (nabij pand 21a) voor de verbranding van de ingeleverde kerstbomen. Na de verbranding vindt er een bijeenkomst plaats in de Marcoenkerk waarbij het opleidingsorkest van St. Joris zal optreden. En de warme chocolademelk en koek zal zeker niet ontbreken.

Dorst hartveilig en met muziek 2013 in !

Walther Hoosemans