Het kidsmediacentre van Bibliotheek Theek 5 in de vestiging Dommelbergen biedt nieuwe uitdaging voor kinderen. Zij krijgen een bewuste manier van denken over media aangereikt en leren hoe ze de mediaproducten op een verantwoorde manier kunnen maken en inzetten. Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor verschillende leeftijden om kennis te maken met deze nieuwe media, zoals fotobewerking, Swinx en de Wii.

Diverse activiteiten

Jezelf eens laten zien op een andere manier dat kan tijdens een echt Xbox Dance central Battle! Dans om de eerste plaats en win leuke prijzen. Hou je meer van gamen?  Laat dan je racekunsten zien tijdens een echt Wii Mario Kart racetoernooi! Ben je creatief en wil je een leuke foto van jezelf pimpen, kom naar de middag fotobewerking. Hier leer je leuke effecten aan een foto toe te voegen. Zoals een olifant optillen of liggen tussen een hamburger. Bedenk het en maak je foto zo creatief mogelijk.

Daarnaast zijn er verschillende activiteiten waarbij je jezelf kan uitleven. Zoals Ren je rot in de bieb. Een computerspel waarbij je veel moet bewegen en kan laten zien hoe sportief je bent tijdens de Swinx-wedstrijd. Ben je benieuwd naar de nieuwe media dan is er de mogelijkheid om de Ipad te proberen. Er zijn verschillende spannende speurtochten gemaakt, waardoor je de Ipad leert kennen.

Informatie

Voor meer informatie over de activiteiten en inschrijving kijk op www.theek5.nl/activiteiten. Deelname aan de activiteiten is gratis, met uitzondering van de workshop ‘Pimp je foto’.

Nieuw activiteitenprogramma Bibliotheek Theek 5

Beleef en ontdek het in de bibliotheek

De vakantie is voor vele voorbij en Bibliotheek Theek 5 heeft voor het najaar een nieuw activiteitenprogramma samengesteld. Er zijn verschillende lezingen door onder andere Mariëtte Haveman, Gerbrand Bakker, Korrie de Vet, Midas Dekkers en Ronald Giphart. Ook vinden er digitale workshops plaats over de Ipad en Facebook. Kijk op www.theek5.nl/activiteiten voor meer informatie over het activiteitenprogramma.

Diverse activiteiten

Laat je inspireren door het verhaal van Mariëtte Haveman, die haar boek ‘De Vrouwenvanger’ gebaseerd heeft op de vraag ‘’ Hoe kan het dat mensen zich soms volledig overleveren aan een ander, elk oordeelsvermogen verliezen en klakkeloos de ander volgen’’. Of kom de lezing van Korrie de Vet bijwonen en roep jezelf op het matje, hierdoor vind je je eigen richting en helpt je om zelf tot leven te komen. Ronald Giphart heeft een grote belangstelling voor eten en koken, hij geeft een literaire avond bij restaurant SMAAK. Of laat je inspireren door Midas Dekkers, die raakvlakken tussen mens en dier in zijn boeken verwerkt.

Naast de traditionele media, biedt de bibliotheek ook nieuwe digitale media. Er worden workshops gegeven over de Ipad, waarbij u uitgebreide informatie krijgt en de eindeloze mogelijkheden leert kennen.  Ook is er een workshop over de mogelijkheden van Facebook, u leert de functies kennen en ontdekt het succes achter dit sociale netwerk.

Meer informatie en inschrijven

Alle informatie over het activiteitenprogramma, data en inschrijving staat vermeld op de website www.theek5.nl/activiteiten.