Geen finale voor Maikel Scheffers, strijd om brons is schrale troost

Londen, 6 september 2012. De Nederlandse rolstoeltennisser Maikel Scheffers is er niet in geslaagd om de Paralympische finale te bereiken. In de halve finale moest hij zijn meerdere erkennen in de huidige nummer 1 van de wereld, de Fransman Houdet die met 6-3 6-2 te sterk was.

De spanning was vooraf voelbaar in het volgepakte stadion. De nummer 1 van de wereld, Houdet, tegen de nummer 3 van de wereld, Scheffers. En het publiek werd niet teleurgesteld. De eerste set was van een zeer hoog niveau. Houdet pakte meteen een break voorsprong en liep uit naar 3-1. Vanaf dat moment nam Scheffers het initiatief en kwam terug tot 3-3.

In een lange en spannende game had de Nederlander kansen op een break om op 4-3 te komen. Dat lukte net niet waardoor de Fransman op 4-3 kwam en Scheffers vervolgens een slechte game speelde. Houdet brak Scheffers opnieuw en serveerde daarna de set koeltjes uit. In de tweede set moest Maikel even herstellen van het setverlies terwijl Houdet foutloos ging spelen. Op 5-2 mocht de nummer 1 van de wereld serveren voor de wedstrijd en maakte het prima af.

Geen finaleplaats maar zaterdag wacht Scheffers een duel om het brons. Hij zal het dan op moeten nemen tegen landgenoot Ronald Vink. Een herhaling van de bronzen strijd van Beijing 2008. Daar was het Maikel Scheffers die er met het brons vandaar ging.