plitieWoninginbraak is een ernstig misdrijf. Het heeft een  grote negatieve impact op de slachtoffers en hun omgeving. De politie doet er alles aan om deze vorm van criminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen. Dat doet zij samen met haar partners, waaronder de gemeente Oosterhout en woningcorporaties.
Het is bijna carnaval. Inbrekers profiteren van het feit dat veel mensen tijdens de feestdagen van huis zijn. De politie surveilleert regelmatig om inbraken en diefstallen uit woningen tegen te gaan en daders op te sporen. Maar het is ook belangrijk dat u zelf de kans op een inbraak zo klein mogelijk maakt. In dit bericht vindt u een aantal preventietips, die u eenvoudig kunt toepassen.
Wees alert en bel de politie
Alleen samen met u kan de politie criminaliteit aanpakken. Wij hebben uw hulp hard nodig bij de opsporing van misdrijven. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details.
Denk aan het  kenteken, merk en kleur van de auto, uiterlijke kenmerken en kleding van personen. Bel direct de politie.  Ziet u bijvoorbeeld een vreemde auto regelmatig door de wijk rijden en lijkt de chauffeur bijzonder veel aandacht te hebben voor bepaalde woningen?  Geef dit dan toch even door via 0900 – 8844. Mogelijk voorkomen we er samen een inbraak mee.
In een acute noodsituatie kunt u natuurlijk het alarmnummer 112 bellen. Aan de hand van de melding bepaalt de politie de inzet. U begrijpt dat we op een melding “er wordt nù ingebroken” anders reageren  dan op “er is afgelopen nacht ingebroken”.
Buurtpreventie
Gemeente Oosterhout heeft een aantal zeer actieve Buurtpreventieteams. Sommige Buurtpreventieteams maken ook gebruik van Whatsapp-groepen om elkaar te informeren. Wilt u ook Buurtpreventie versterken om uw buurt veiliger te maken? Neemt u dan contact op met het stadhuis via: info@buurtpreventie-dorst.nl
Is er bij u ingebroken?
Is er toch bij u ingebroken of is er een poging gedaan? Dan is het van belang dat u altijd aangifte doet. De politie kan dan een onderzoek instellen en gericht surveilleren. Ook kan met uw aangifte een aangehouden verdachte vervolgd worden. Uiteraard kunt u voor uw aangifte terecht op het politiebureau. Kijk voor openingstijden op www.politie.nl
Meer informatie over woninginbraakpreventie?
Ga voor meer informatie naar de website van de politie: www.politie.nl  ,  http://www.politie.nl/misdaad-in-kaart ,  of de website van de  gemeente Oosterhout: www.oosterhout.nl. Voor preventietips over het beveiligen van uw woning kunt u terecht op www.politiekeurmerk.nl .
Wij wensen u gezellige Carnavalsdagen!
Als er wordt ingebroken of u ziet verdachte omstandigheden, neem dan contact op met de politie via 112 bij spoed of heterdaad of achteraf via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.