Vellingen boswachterij Dorst. Vanaf 16 februari starten vellingswerkzaamheden op twee locaties in boswachterij Dorst (zie kaartje). Plaatselijk kunnen de werkzaamheden voor overlast zorgen.

Houtoogst vindt plaats door dunning én verjonging.
Een deel van het bos wordt gedund: er worden bomen weggehaald om de anderen meer ruimte te geven om goed verder te groeien. (blauw gemarkeerd op de kaart)
Bij verjonging worden grotere open plekken gemaakt. Deze bomen hebben geen lengte- en diktegroei meer en daarmee is het tijd om op deze plekken de groei van nieuwe bomen te stimuleren. Op deze open plekken in het bos gaan nieuwe jonge bomen groeien. Bos blijft bos. (rood gemarkeerd op de kaart)

bosdorst

Door regelmatig te dunnen en verjongen ontstaat een bos met verschillende leeftijden waar toekomstige generaties weer kwaliteitshout uit kunnen oogsten. Bovendien is een gevarieerd bos aantrekkelijk voor mens, plant en dier.

De paden kunnen door de werkzaamheden tijdelijk minder goed begaanbaar zijn maar worden zo snel mogelijk hersteld. Dit herstelwerk kan pas uitgevoerd worden als het werk afgerond is en in een periode dat de paden goed droog zijn.

Het hout is verkocht aan de groothandel en niet bedoeld voor verkoop aan particulieren.