In het Brabantse dorpje Dorst woedden vannacht vijf branden.

In het Brabantse dorp Dorst (gemeente Oosterhout) hebben in de nacht van zaterdag op zondag een vijftal branden op slechts enkele honderden meters afstand van elkaar gewoed. Ze zijn vermoedelijk aangestoken. Dat meldde Omroep Brabant.

In korte tijd stonden een berg hout, een stuk bos en drie auto’s in lichterlaaie. De brandweer kon één auto redden.

Getuigen zouden bij één brand iemand hebben zien wegrennen. Ook zou er een auto overgoten zijn met benzine, voordat hij afbrandde. De politie kon zondagochtend nog niet reageren.

De inwoners van het Brabantse Dorst vrezen dat een pyromaan hun dorp onveilig maakt. Afgelopen nacht woedden niet ver van elkaar maar liefst vijf branden.

De brandweer moest om kwart over twee voor het eerst in actie komen, omdat een stapel hout aan de Parallelweg in lichterlaaie stond. Het vuur was nog niet geblust of de brandweer kon door naar een autobrand aan de Vijftig Bunderweg. Kort daarop werd enkele honderden meters verderop, in dezelfde straat een tweede autobrand ontdekt. Getuigen vertellen aan Omroep Brabant dat ze iemand hebben zien wegrennen. De politie heeft de omgeving tevergeefs afgezocht met een speurhond.

Om half zes in de ochtend werd nog een buitenbrand en een derde autobrand ontdekt aan de Sparrenlaan. Beide zijn geblust. De politie onderzoekt de opmerkelijk reeks. Bij zeker een van de autobranden zou duidelijk sprake zijn van brandstichting; het voertuig was overgoten met benzine.

Bron: Trouw , Telegraaf en De Stem

UPDATE:
Er zijn benzinetanks lek gestoken controleer uw auto!