bloembakkenOp het Dorpsplein in Dorst staan 16 bloembakken opgesteld. Deze bloembakken worden onderhouden door een werkgroep bestaande uit vrijwilligers uit het dorp Dorst. Een aantal keren per jaar worden de bloembakken voorzien van nieuwe planten (gesponsord door Mannak Hoveniersbedrijf) en tevens wordt het dorpsplein dan ontdaan van onkruid en zwerfvuil.

Inmiddels zijn 14 van deze bloembakken geadopteerd door bedrijven, verenigingen, stichtingen en inwoners uit Dorst. Met de opbrengst van deze donaties worden nieuwe vaste planten en gereedschap aangeschaft en als het nodig is nieuwe bloembakken.

Recent zijn twee bloembakken geadopteerd door Arcab Klussenbedrijf en Comodin Interim Management beiden afkomstig uit Dorst.

De overige bloembakken zijn geadopteerd door, Rabobank Amerstreek (3x), Hoveniersbedrijf Mannak (2x), Stichting Midzomer Nachtfeest, Stichting de Kater, Stichting Dorst op Stelten, Hoosemans Consultancy, Stichting Nieuws uit Dorst (de Dorstlezer) Annie de Swart, De Vogelpikkers (dartvereniging)

Door een aantal verenigingen en stichtingen wordt van dit mooie Dorpsplein een of meerdere keren per jaar gebruik gemaakt. Na afloop van het gebruik wordt het plein ook weer netjes door de leden van deze verenigingen en stichtingen schoongemaakt en opgeruimd. Dank daarvoor !!!!

Doordat de bloembakken zijn geadopteerd vinden er niet of nauwelijks vernielingen aan deze bloembakken plaats. Laten we dat zo houden, de vrijwilligers zijn jullie daar dankbaar voor.

Dank aan allen die een bloembak hebben geadopteerd !!!!

Werkgroep onderhoud bloembakken en Dorpsplein Dorst.