Mogelijk denkt u wat een rare zin om een tekst mee te beginnen, zo aan het begin van de lente. Maar wij zijn gewoon zo benieuwd en nieuwsgierig en ook wel een beetje zenuwachtig wat jullie van ons blad vinden als Dorstse lezers. Want vandaag is het eerste exemplaar van “De Dorstlezer” bij u op de mat gevallen.

Spannend vinden we het zeker. We hebben in ieder geval een hele enthousiaste groep vrijwilligers bij elkaar gekregen, met de belangrijke overeenkomst, dat ze allemaal een bovenmatige betrokkenheid voelen bij Dorst.

Voordat wij dus met de huidige groep aan de slag gingen, is er gedurende een jaar voorbereidend onderzoek gedaan door een groep van 5 mensen. Zij hebben aangetoond dat er bereidheid was onder de ondernemers van Dorst om dit initiatief financieel te gaan ondersteunen.

Dus na een start, hebben we bij groen licht een soort van doorstart gemaakt. En een nieuw blad verdient een nieuwe naam. Op de uitgeschreven prijsvraag kwamen bijna 100 inzendingen binnen. Maar één naam sprong eruit! Duidelijk, eigenlijk simpel, lang houdbaar en met de meeste stemmen gekozen: De Dorstlezer, ingezonden door Marc Ledeuil!

Begin maart is een stichting opgericht met de naam Stichting Nieuws uit Dorst. Zonder politieke of godsdienstige kleur en zonder winstoogmerk, gaan wij zorg dragen voor het vergroten van de nieuwsvoorziening binnen Dorst.

We doen dat met behulp van het informatiebord op het dorpsplein, het inrichten en up-to-date houden van de website “Nieuws uit Dorst” en het maken en bezorgen van een nieuw dorpsblad “De Dorstlezer”.

Wij als redactie wensen u veel leesplezier.

De Redactie “De Dorstlezer”