In juni 2020 behaalde Voetbalvereniging Neerlandia als eerste sportvereniging van de gemeente Oosterhout het zilveren certificaat voor ‘gezondere sportkantine’. Door de coronamaatregelen werd de uitreiking van het certificaat uitgesteld. Vandaag overhandigde wethouder Clèmens Piena het certificaat aan Rory Deledda, bestuurslid van de vereniging.

Een gezond en afwisselend aanbod

Bij een gezonde en sportieve omgeving hoort een verantwoorde kantine. In een verantwoorde kantine worden klanten verleid om te kiezen voor de gezonde hap. Dit betekent dat het assortiment wordt uitgebreid om de klant meer afwisseling te bieden. Zo staat er vaak vers fruit achter de bar met een watertap, is er nu ook bruin brood verkrijgbaar en zijn er tussendoortjes die minder calorieën bevatten. Met de gezonde sportkantine draagt Neerlandia bij aan een gezonde leefomgeving van de sporters.

Neerlandia wordt toekomstproof

Naast het vernieuwen van het standaard assortiment snoep en dranken, kijkt Neerlandia ook naar de andere voorzieningen van de vereniging. “Wij willen als voetbalvereniging toekomstproof zijn. We merken dat er steeds meer vragen vanuit leden komen om de vereniging energieneutraal en rookvrij te maken. Op dit moment onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn. Daarbij leek dit ons een geschikt moment om het nieuwe assortiment tegelijkertijd te introduceren met de nieuwe sportaccommodatie. De moderne uitstraling als club trekken we door in alle facetten, zoals het doorvoeren van energie besparende maatregelen, afvalscheiding en dus een gezondere kantine”, aldus bestuurslid Deledda.