Vanaf donderdag 1 april kunnen inwoners van de gemeente Oosterhout via een livestream bekijken hoe druk het is op de milieustraat. De livestream laat zien of er een wachtrij staat, zodat een bezoek eventueel uitgesteld kan worden.

Drukte op de milieustraat

De lente komt eraan en dat zorgt bij veel Oosterhouters voor een grondige voorjaarsschoonmaak. Met veel gesloten faciliteiten en voorzieningen, kiezen veel inwoners ervoor een opruimactie binnen- of buitenshuis te doen. Om de drukte te verspreiden en inwoners op een veilige manier afval te laten afvoeren, is er sinds vandaag een livestream beschikbaar.

Veilig afval wegbrengen

De livestream geeft een beeld van de weg naar de milieustraat. Hiermee kunnen inwoners bekijken of er een wachtrij staat bij de milieustraat en of het veilig is om op dat moment afval te komen brengen. De beelden worden niet opgenomen en kentekens zijn volledig onherkenbaar. Daarnaast is de livestream enkel bereikbaar tijdens de openingstijden van de milieustraat. De stream is te vinden op de website van de gemeente Oosterhout via https://www.oosterhout.nl/wachtrij-milieustraat. Wanneer het coronavirus verdwijnt en het minder druk is op de milieustraat, blijft de livestream actief. Zo kan drukte in de toekomst ook beter verdeeld worden.