opleidingsorkestVijf opleidingsorkesten treden op. Onder de naam ‘Oplawaai’ vormen de opleidingsorkesten van vijf  Brabantse muziekverenigingen eenmalig één groot orkest.

Op zondag 24 maart komen de muzikanten samen in de aula van het Onze Lieve Vrouwe Lyceum aan de Paul Windhausenweg in Breda om enkele stukken in te studeren. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een gratis toegankelijk concert, waarin de ingestudeerde stukken ten gehore worden gebracht.

De organisatie van deze opleidingsorkestendag ligt in handen van de Koninklijke harmonie Cecilia Princenhage. Verder doen de opleidingsorkesten van Amor Musae uit Prinsenbeek, Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand, Orpheus uit Tilburg en Sint Joris uit Dorst mee.

Samen vormen ze een orkest van ongeveer 100 mensen, vooral kinderen, die pas sinds enkele jaren een blaasinstrument of slagwerk spelen. Op het programma staat filmmuziek uit The Blues Brothers en Alice in Wonderland, een klassieker van Frank Sinatra en een medley van hits van Coldplay. Met deze stukken zullen de muzikanten u laten horen dat de jeugd de toekomst heeft.