Jubilaris 2014.1Afgelopen donderdagavond zijn tijdens het jaarlijkse kerstdiner van de Buurtbus Molenschot-Dorst twee jubilarissen gehuldigd.

Corrie Bink uit Molenschot die gedurende de afgelopen 12.5 jaar de kaartverkoop verzorgd voor de chauffeurs van de buurtbus en Piet Broeders uit Dorst die 12.5 jaar chauffeur is op de buurtbus en een aantal jaren de coördinatie verzorgd voor de indeling van de chauffeurs.

Aan beide werd een pen met inscriptie, een boeket bloemen en een oorkonde aangeboden.

In de toespraak werden beide vrijwilligers van de buurtbus geprezen om hun inzet en daarmede een bijdrage geleverd aan de instandhouding van de Buurtbus Molenschot – Dorst.
In 2016 zal de Buurtbus Molenschot-Dorst 25 jaar bestaan en heeft nu inmiddels ruim 300.000 passagiers vervoerd. M.i.v. 15 december is een mooie nieuwe Mercedes Buurtbus in gebruik genomen. Dit is de vijfde buurtbus sinds de oprichting op 5 mei 1991. De laatste buurtbus had bijna 600.000 kilometers (schadevrij) gereden. Een pluim op de hoed van de vrijwillige chauffeurs.

De buurtbus Molenschot-Dorst heeft 24 actieve vrijwillige chauffeurs die wekelijks een dienst rijden van 3.5 uur. Vanaf de oprichting zijn er twee chauffeurs bijna 25 jaar lid. Het verloop van de vrijwillige chauffeurs is zeer klein. De meeste vrijwillige chauffeurs blijven actief tot hun 75e verjaardag. De buurtbus Molenschot-Dorst heeft nog een wachtlijst van 7 personen die willen toetreden als vrijwillig chauffeur.

Bestuur Buurtbus Molenschot-Dorst.