Beste Bewoners van Dorst en omstreken.

Zoals wellicht bekent, staat onze kazerne aan het Kapelerf 4, aan de vooravond van een grote verbouwing. Het gedeelte van de vroegere ,,Kaszah’’ gaat bij onze brandweerkazerne worden bijgetrokken.
Omdat er ook in onze Remise (garage) verbouwd gaat worden is het noodzakelijk dat onze TAS (tankautospuit) tijdelijk een ander onderkomen krijgt. Om te zorgen dat wij u, in geval van een hulpvraag kunnen blijven helpen, hebben wij een tijdelijk onderkomen gevonden aan de Baarschotsestraat 73 in Dorst.

brandweer

Een aantal weken zullen wij vanuit deze loods uitrukken.

Wat houd het voor u in?
Op het moment dat wij worden opgeroepen zullen er brandweermensen met auto`s, fietsen en te voet naar de Baarschotsestraat 73 komen. De privéauto’s worden natuurlijk ergens geparkeerd. Het kan zijn dat, door de snelheid, niet alle auto`s even netjes in de parkeervakken staan. Wij vragen dan ook u begrip daarvoor! Als wij voor een spoedeisende taak moeten uitrukken gaat het blauwe zwaailicht en de sirene aan. Ook s `nachts! Dit is niet om u wakker te maken, maar dit is om alle verkeer duidelijk te maken dat wij op weg zijn naar een spoedeisende taak. Voor uw en onze veiligheid dus!!

Hoe lang gaat het duren?
Voor de verbouwing is natuurlijk een planning gemaakt. Het is echter altijd mogelijk dat dingen meezitten of vertragen. Een einddatum is daarom nu nog niet precies te noemen. Een startdatum wel. Vanaf 3 januari 2015 rukken wij tijdelijk niet meer uit vanaf het Kapelerf 4, maar vanuit de Baarschotsestraat 73.

Wij danken u voor uw begrip, en laten u, als de verbouwing gereed is, graag onze kazerne aan de binnenzijde bewonderen. Tot dan. Volg de voortgang op www.dorstblust.nl .

Brandweer groep Dorst