Gemeente OosterhoutDe gemeente Oosterhout vraagt haar inwoners mee te helpen om het jaar 2015 schoon, heel en veilig te beginnen door het eigen vuurwerkafval op nieuwjaarsdag op te ruimen en verstandig om te gaan met vuurwerk. Om dit onder de aandacht te brengen voert de gemeente ook dit jaar de vuurwerkcampagne.

Leerlingen van het Sint Oelbert Gymnasium, het Mgr. Frencken College en het Hanze College hebben allemaal een poster ontworpen voor deze campagne.

De beste poster wordt straks door heel Oosterhout verspreid. Van 24 november tot en met 3 december kunnen alle Oosterhouters stemmen op de door de leerlingen gemaakte poster via de facebookpagina van buurtbeheer Oosterhout: www.facebook.com/bbhoosterhout. De posters zijn terug te vinden via foto’s > albums > vuurwerkposters 2014.

Op 4 december kiest een jury onder leiding van wethouder Marian Janse uit de vier posters met de meeste stemmen de winnende poster. Deze poster wordt gebruikt voor de gemeentelijke vuurwerkcampagne.

Elk jaar gebeuren er veel ongelukken en is er schade door het afsteken van vuurwerk. De gemeente Oosterhout wil jongeren met deze actie wijzen op de gevaren van vuurwerk en daarbij gebruik maken van posters die zij zelf hebben bedacht en gemaakt.