Londen, 2 september 2012. Op de Paralympische Spelen is rolstoeltennisser Maikel Scheffers doorgedrongen tot de derde ronde. De als derde geplaatste Brabantse tennisser komt daarin uit tegen de Fransman Catanneo.

In de eerste ronde nam Scheffers het op tegen de Pool Kruszelnicki. Na een gelijkopgaand begin in de eerste set was het de Nederlander die een tempo hoger ging spelen. De Pool had hier geen antwoord meer op waardoor Scheffers met 6-3 6-1 won. Vandaag trad hij aan tegen de uit Nigeria afkomstige Yusuf. Vanaf het eerste punt liet Scheffers er geen gras over groeien en liet zijn tegenstander kansloos. Overtuigend nam hij na twee sets, 6-2 6-1, de felicitaties in ontvangst.

In de derde ronde zal de Nederlander het zwaarder krijgen. Hij neemt het dan op tegen de Fransman Cattanneo. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag met als inzet een plek in de kwartfinale.

Morgen, maandag 3 september, zal Scheffers met zijn dubbelmaatje Tom Egberink op de baan verschijnen voor hun herendubbel tegen een Japans koppel.