Brinkmann en Van Golverdingen starten de workshops “More Knowledge – Better Performance” met als doel de ambitieuze ruiter meer inzicht te geven in het  bewegingsmechanisme van het sportpaard. De workshops starten per september 2012 in de regio Brabant.

De educatie-tak genaamd Brinkmann & Van Golverdingen Equine Education is opgezet door  Jack Meagher sporttherapeute Melissa van Golverdingen en Monique Brinkmann, osteopaat en veterinair natuurgeneeskundige.

“Paardensport is een geweldige sport. Het is prachtig om te werken en communiceren met je paard en samen iets moois neer te zetten. Dit klinkt heel eenvoudig, maar dat is het niet. Er komt veel bij kijken. Soms overzie je het niet meer. Je komt niet vooruit in de training en tot overmaat van ramp bieden blessures zich aan. Dit is vaak het moment waarop de hulp van een therapeut wordt ingeschakeld. Wij adviseren onze klanten altijd om het paard op regelmatige basis te laten controleren. Met goede begeleiding en stalmanagement kunnen veel sportieve en financiële teleurstellingen worden voorkomen”, aldus Brinkmann.

“Door ons werk in de praktijk hebben we veel inzicht gekregen in bewegingsproblemen bij sportpaarden. Wij zijn van mening dat veel van deze problemen voorkomen kunnen worden door anders te leren kijken naar de beweging van het paard. Daarom willen we graag onze kennis delen met ruiters en trainers. Wij zijn ervan overtuigd dat meer kennis tot betere prestaties leidt”, vult Van Golverdingen enthousiast aan.

Per september a.s. start de reeks workshops ‘Het bewegingsmechanisme van het sportpaard’ . Deze 2-daagse workshop is bedoeld om competitieruiters meer inzicht te geven in de oorzaken van bewegingsproblemen en het voorkomen, herkennen en oplossen van deze problemen.

Elke workshop bestaat uit 2 avonden of een dag(deel), waarbij zowel theorie als praktijk aan bod komen. De basisprincipes op het gebied van anatomie, fysiologie en biomechanica worden behandeld. Ook wordt er aandacht geschonken aan de verbanden in het lichaam en het ontstaan van bewegingsproblemen. Tijdens het praktijkgedeelte wordt door het oog van de twee specialisten naar diverse paarden gekeken. Samen met de deelnemers gaan zij deze observeren, aftasten en bespreken.  

Rondje Brabant

In de periode september tot en met april reizen de dames heel Brabant door met deze workshop. De eerste start op 3 september bij Stal Van Gils te Dorst. Vervolgdata en locaties zijn te vinden op hun beide websites: www.osteopathyforsportshorses.com/ www.freedomofmotion.nl. Hier kunt u ook terecht voor aanmeldingen.

Over Brinkmann & Van Golverdingen Equine Education

More knowledge, better performance!

Monique Brinkmann ondersteunt sportpaarden middels osteopathie en natuurlijke medicatie. Melissa is Jack Meagher Sports Therapist en is gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van spierproblemen bij paarden. Beide dames werken actief samen bij het preventief en curatief behandelen en begeleiden van sportpaarden met als doel een optimaal fit, soepel paard en dus betere (wedstrijd)prestaties.

Contactgegevens

Monique Brinkmann

Osteopaat voor sportpaarden
Veterinair Natuurgeneeskundige
M:       06-252 252 40
W:       www.osteopathyforsportshorses.com
E:         info@moniquebrinkmann.com

Melissa van Golverdingen

Jack Meagher Sports Therapist
M:       06- 47316702
W:       www.freedomofmotion.nl
E:         info@freedomofmotion.nl