plitieDe website www.vraaghetdepolitie.nl is eigenlijk bedoeld voor kinderen van 12 tot 16 jaar oud. Toch willen we jullie graag vertellen over deze website die we speciaal voor de jeugd hebben gemaakt. Omdat je er het antwoord vindt op vragen die jij misschien ook wel hebt, bijvoorbeeld over pesten.

Misschien wil je wel weten hoe hoog de boete is voor fietsen zonder licht of wil je weten waarop dat eigenlijk zo gevaarlijk is. Ben je benieuwd wat nou precies vernieling is? Het antwoord op dat soort vragen staat op www.vraaghetdepolitie.nl En niet alleen het antwoord, je vindt ook filmpjes op onze website.

Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je ‘m via de website aan ons stellen. Je krijgt altijd antwoord. Vinden we jouw vraag heel belangrijk, dan zetten we ‘m er op de website bij, uiteraard met het antwoord. Stuur dus vooral vragen in!

Heb je een vraag die je liever niet met iedereen deelt, dan kun je ‘m uiteraard ook stellen en dan gaan wij er vertrouwelijk mee om.

Arjan helpt!

Bovendien staat er informatie op die handig is als je een spreekbeurt moet houden of een werkstuk moet maken. Tik het woord spreekbeurt maar eens in de zoekbalk in en maak kennis met Arjan, die voor jou al een complete presentatie heeft gemaakt.

Ouders

De website is overigens niet alleen handig voor kinderen, ook ouders kunnen er nog wat leren. Zo beantwoorden we bijvoorbeeld vragen over nepwapens (echt geen leuk vakantiesouvenirtje!), staat er informatie op over verkeer(sveiligheid) en beantwoorden we vragen over bijvoorbeeld handjeugd.

Voor algemene informatie over de politie, preventietips, actuele nieuwsberichten en opsporingsberichten kunt u uiteraard ook altijd terecht op www.politie.nl