Politie onderzoekt overval woning in Dorst

Dorst , 23-04-2012 • De recherche is een onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval vannacht op de bewoners van een pand aan de Pastoor den Rondenstraat. Twee overvallers drongen rond 02.00 uur de woning binnen en bedreigden de bewoner met een vuurwapen. Er is een gering geldbedrag buit gemaakt.

De politie kreeg vannacht, de nacht van zondag 22 april op maandag 23 april 2012, rond 02.10 uur de melding. Twee overvallers waren met behulp van een ladder, die zij zelf hadden meegebracht, een slaapkamerraam binnen geklommen. De 56-jarige bewoner vertelde dat hij in de slaapkamer door de overvallers wakker gemaakt werd.

Ze bedreigden hem met een vuurwapen en eisten geld. Ze zijn uiteindelijk met een gering geldbedrag vertrokken. Vermoedelijk zijn ze met een auto gevlucht. De politie heeft vandaag een buurtonderzoek ingesteld. Ook is een sporenonderzoek verricht. Verder heeft de recherche een uitgebreide aangifte opgenomen. Beide overvallers waren in het zwart gekleed, ze hadden hun hoofd bedekt, alleen de ogen waren zichtbaar.

Auteur: Willem van Hooijdonk