Wie in Dorst oud-papier en St. Joris zegt denkt direct aan Olav.  Olav (52)  is de man die in Dorst al vanaf zijn 18e jaar oud papier verzameld voor St. Joris.  Dagelijks trekt hij er met zijn fiets en karretje op uit om in het dorp Dorst het oud papier in te zamelen en te brengen naar de container staande op de parkeerplaats bij Dorpshuis de Klip.

Opening van ’t Olavpleintje in Dorst

Opening van ’t Olavpleintje in Dorst

Als je Olav ziet fietsen door het dorp en je vraagt aan hem, hoeveel oud papier, dan krijg je steevast te horen  – wel 30 ton. Elke maand is Olav ook te vinden op de bijrijdersplaats van de papiercontainerwagen, die het oud papier in Dorst ophaalt.  In al die jaren heeft hij geen maand overgeslagen. Hij maant dan ook iedere maand de ophalers om op tijd aanwezig  te zijn !!!!.

Ook heeft hij niet graag dat de papierwagen van de gemeente Oosterhout het oud papier ophaalt in Dorst. Als ik hem dan tegenkom in het dorp, dan is zijn boodschap in mijn richting altijd, Walther tegen de Burgemeester zeggen dat dit niet mag.

Zo zie je maar hoe gestreden Olav is voor het oud papier en St. Joris.

Om Olav daarvoor te bedanken met een tastbare  herinnering, is op initiatief van Henk Kuijstermans het idee opgevat om de nieuw aangelegde parkeerplaats bij Dorpshuis de Klip om te dopen tot ’t Olavpleintje. Waarom nu juist die parkeerplaats, op deze parkeerplaats staat de container van St. Joris en daar is Olav bijna elke dag wel te vinden om samen met Janus Volders het oud papier zodanig in de container te laden, dat er wel 30 ton in kan. Dus wat is er mooier, dat Olav dat kan doen op zijn pleintje.

Afgelopen maandag was het dan zover, de onthulling van het naambordje. Onder aanwezigheid van de familie van Olav, de Fanfare St. Joris en een groot aantal dorpsbewoners werd door Olav en Janus Volders het bordje onthuld (zie foto)

De Fanfare St. Joris speelde ondertussen het lang zal hij leven dat door de aanwezigen uit volle borst werd meegezongen. Olav werd bedolven onder de bloemen en werd door de aanwezigen gefeliciteerd met zijn Olavpleintje.

Na afloop van het officiële gedeelte nodigde Olav de aanwezigen uit voor een drankje in café Dorpszicht.

Het gezicht van Olav sprak boekdelen, een gelukkig man met een eigen Olavpleintje.

Uw verslaggever ter plaatse: Walther Hoosemans

Video door: Wim Leemans