Monumenten en ateliers in Oosterhout openen hun deuren

In het tweede weekend van september openen ateliers en monumenten in Oosterhout hun deuren voor het publiek tijdens de landelijke Open Monumentendag. Op zondag 15 september kunnen geïnteresseerden op de fiets monumenten in de regio ontdekken tijdens een fietstocht van 20 of 40 kilometer.

Plekken van plezier

Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘Plekken van plezier’: hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest? De monumenten worden tijdens de Monumentendag niet alleen opengesteld, maar zijn ook het podium van verschillende kunstvormen. De toren van de Sint Jan beklimmen, alles leren over de geschiedenis van het Oosterhouts carnaval, luisteren naar een Marktconcert in de basiliek of genieten van een bourgondisch menu? Dit en nog veel meer kan in het weekend van 14 en 15 september. Kijk op www.openmonumentendagoosterhout.nl voor het complete programma.

Open Ateliers Oosterhout

Ook verschillende ateliers openen dit weekend hun deuren. De bij Stichting Open Ateliers Oosterhout aangesloten kunstenaars stellen dit weekend hun ateliers open voor publiek. De ateliers zijn zaterdag en zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. Open Ateliers Oosterhout start dit jaar met een overzichtsexpositie in de Vlaamse schuur aan Leijsenstraat 31. Burgemeester Buijs opent de expositie op vrijdag 13 september om 19.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.openateliersoosterhout.nl

Monumententocht

Op zondag 15 september kan iedereen op de fiets monumenten in de regio ontdekken tijdens een fietstocht van 20 of 40 kilometer. Deelnemers kunnen vanaf 10.00 uur vertrekken vanaf het terrein van Floralia aan de Beneluxweg. Kijk voor meer informatie op www.oosterhoutsefietsdagen.nl

De Open Monumentendag, Open Ateliers Oosterhout en de Monumententocht worden mogelijk gemaakt door Stichting Open Ateliers Oosterhout, Stichting Open Monumentendag Oosterhout, Stichting Oosterhoutse Fietsdagen en de gemeente Oosterhout.