Vrijdagmiddag 21 februari om 16.00 uur  openen de wethouders Jan Peters en Marian Janse, samen met initiatiefnemer Rob Huijs, de nieuwe 9 km lange mountainbikeroute aan het Cadettenkamp. Het gemeentebestuur van Oosterhout en het bestuur van de Stichting Wielerpromotie Oosterhout nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn. 

Na de route Dorst ( 9km), die al jaren in gebruik is, is dit de tweede lus van een groter plan: de MTB tracks Oosterhout. Hiervoor worden ook nog twee andere routes van samen 30 kilometer aangelegd in Vrachelen en in het Vijf Eiken-gebied. Aanleg en beheer hiervan worden verzorgd door de Stichting Wielerpromotie Oosterhout.

De grondlegger van route Dorst  is Oosterhouter Rob Huijs. Als vrijwilliger en met eigen sponsors realiseerde hij die route. Inmiddels heeft hij de steun gekregen van een stichting die financieel gesteund wordt door de gemeente Oosterhout en landschapspark De Open Linie. Voor het onderhoud vraagt de stichting van de mountainbikers een bijdrage van tien euro per jaar.

Rob Huijs heeft van de route Dorst een mooi parcours gemaakt dat jaarlijks duizenden mountainbikers uit de deze omgeving, maar ook van ver daarbuiten trekt. De route staat in de Nederlandse top-10 van aantrekkelijke routes. Rond deze route is een website ontstaan, waarop bikers hun tijden kunnen vermelden en leuke filmpje kunnen plaatsen ( www.mtb-dorst.nl).

Drijvende krachten achter de aanleg van de nieuwe route zijn Rob Huijs en Maurits Prins, beide mtb-trainers bij De Jonge Renner. De Stichting wil, net zoals in Dorst, goede en berijdbare routes aanleggen, goed gescheiden van andere bosgebruikers zoals wandelaars en ruiters. Door concentratie van routes wordt voorkomen dat de bossen en natuurgebieden verder worden aangetast.

De Stichting heeft een aantal Oosterhoutse  recreatiebedrijven benaderd als partner: zij verzorgen parkeerplaatsen, horecavoorzieningen en afspuitgelegenheden langs de route.

moutainbikeroute

De twee routes die er nu liggen hebben een hoog kwaliteitsniveau. Zij zijn ook bij nat  weer goed te berijden. Als er nog  twee routes bij komen heeft Oosterhout er een mtb-netwerk bij van zo’n 50 kilometer. Marianne Vos fietst hier al regelmatig trainingsrondjes, dat zegt voldoende over de kwaliteit en intensiteit.

De opening vindt plaats op de parkeerplaats bij Cadettenkamp aan de Dongensebaan, vanuit  Teteringen bereikbaar via Galgestraat, linksaf naar Dongensebaan of Valkenstraat en van daaruit naar Dongensebaan. Bij slecht weer is het aan te raden om aan een paraplu en gepast schoeisel te denken.