nlschoonVan 24 tot en met 29 maart doet de gemeente Oosterhout voor de twaalfde keer mee met de landelijke actie Nederland Schoon. Bewoners, verenigingen, scholen en organisaties maken samen hun wijk of dorp schoon en helpen hun eigen buurt netjes te houden. De gemeente Oosterhout ondersteunt deze actie en vraagt haar inwoners actief mee te helpen.

De Stichting Nederland Schoon (www.nederlandschoon.nl) zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval. De stichting vraagt gemeenten, instellingen en bewoners te helpen om Nederland op te schonen.

De gemeente Oosterhout doet ook dit jaar weer mee met de actie, met medewerking van GO!, bewoners, MEK Kinderboerderij, verenigingen en scholen. De gemeente ondersteunt de schoonmaakacties van bewoners en scholen met gereedschap als knijpers en vuilniszakken. In 2013 werd er 2890 kilo zwerfafval opgehaald in een week tijd.

Wethouder Marian Janse: “Door de actie Nederland Schoon worden we bewust gemaakt van de hoeveelheid zwerfafval die we met z’n allen weggooien. Een schone en zwerfvuilvrije leefomgeving is belangrijk en daar kunnen we samen voor zorgen. Door te laten zien dat we samen werken aan een schoon Oosterhout, motiveren we ook anderen om de buurten schoon te houden. Zo ontstaat een brede zorg voor de eigen leefomgeving”.

Aanmelden vóór 10 maart 2014

Bewoners die mee willen doen aan de actie Nederland Schoon, kunnen zich vóór 10 maart 2014 opgeven bij Bibi Schuurs, buurtcoördinator bij de gemeente Oosterhout, via e-mailadres b.schuurs@oosterhout.nl of telefonisch via 14 0162.