Er zijn de afgelopen periode mooie activiteiten ontwikkeld in ons mooie dorp Dorst. Deze activiteiten bevorderen de saamhorigheid en de culturele betrokkenheid.

Als we terugkijken naar het naar jaar 2021 dan hebben we samen met de vrijwilligers van Samen Aan Tafel, de Stichting Midzomer Nachtfeest en de Buurtbusvereniging Molenschot-Dorst een aantal keren een warme maaltijd bezorgd bij de ouderen in ons dorp.

Met een groep vrijwilligers hebben we nagedacht over een Kwiek route en een Spellentafel in Dorst. De Kwiek route is inmiddels aangelegd en kan bewandeld worden en de Speeltafel is geplaatst in de tuin van de Klip. Het start- en eindpunt van de Kwiek route is bij dorpshuis de Klip. Daar staat een plattegrond met daarop de route. In de Klip kunt U een plattegrond ophalen.

Als U de Kwiek route hebt gelopen kunt U op de spellentafel die staat opgesteld in de tuin van de Klip een spelletje Dammen, Schaken of Mens Erger Je Niet, gaan spelen. De stenen voor deze spellen kunt U afhalen in de Klip. U bent in de Klip na het bewandelen van de Kwiek route welkom voor een lekker bakkie koffie.

In de zomer hebben we ondanks de strenge maatregelen toch ons Midzomer Nachtfeest, de Kermis en de Nostalgische en Bourgondische Jaarmarkt kunnen vieren. Op vrijdagmiddag hebben 180 oudere inwoners uit ons dorp genoten van een cabaretmiddag. Op vrijdagavond was de feesttent bestemd voor de jeugd. Op zaterdag was het DE dag voor de jeugd met een spellenochtend en in de middag de Ronde van de Bokkewei, met maar liefst 85 deelnemers. Vier dagen kermis en een prachtige Nostalgische en Bourgondische Jaarmarkt met veel vertier en vermaak. Jammer van de regen in de late middaguren.

In het najaar is de feestverlichting weer aangebracht in de Spoorstraat en Dorpsplein. Een prachtig gezicht en een feestelijk sfeer. Samen met de Kerststal, de Kerstboom en de bloembakken geeft dit een prachtig sfeervol Dorpsplein.

In het najaar zijn er 10.000 bloembollen geplant in de groenperken in de gehele Dennenlaan (klein Keukenhof) Het is een mengsel van vele verschillende soorten en kleuren narcissen, die de komende jaren gaan verwilderen zodat we er nog lang plezier aan hebben. Hier zit natuurlijk een gedachte achter. In 2022 vieren een groot verenigingen, stichtingen en werkgroepen een jubileum en wat is er dan mooier dan een boeket bloemen van ruim 200m2 als cadeau aan de jubilarissen.

En al laatste, maar beslist niet de minste activiteit, we zijn samen met de leerlingen van groep 7 van de Marcoenschool en de leden van de Senioren Vereniging Dorst (KBO) een Social Sofa aan het maken. Dat is een betonnen bank waarop een ontwerp komt van de kinderen en de ouderen en dat wordt ingelegd met mozaïek. We gaan dit doen in de zaal van café Dorpszicht (dank aan Rian en Jac). Als in de bank in het voorjaar klaar is, krijgt deze Social Sofa een mooi plekje ergens in ons mooie dorp Dorst.

Je ziet dat Dorst een actief dorp is met veel vrijwilligers en waar de saamhorigheid hoogtij viert. Dank aan al de vrijwilligers die hebben meegewerkt aan deze initiatieven.

We houden U op de hoogte van de officiële momenten die in het voorjaar komen gaan.

Een betrokken Dorstenaar, Walther Hoosemans