bosMisdaad loont niet. In boswachterij Dorst heeft een buitengewoon opsporingsambtenaar(BOA) van Staatsbosbeheer afgelopen week, samen met de politie, een man staande gehouden die verdacht werd van diefstal van hout. De man had een boomstam meegenomen. De man is aangehouden.

Maandag is een tweede persoon staande gehouden, door een BOA van Staatsbosbeheer en een toezichthouder van Samen Sterk in het Buitengebied(SSiB), wegens poging tot diefstal van hout, in boswachterij Ulvenhout. De man had bomen omgezaagd voor haardhout. De man is aangehouden.

Staatsbosbeheer en SSiB werken nauw samen om houtdiefstal, vernielingen, vuildumpingen en overige overtredingen tegen te gaan in het buitengebied van West-Brabant.

Extra info SSIB

Samen Sterk in het Buitengebied’
‘Samen Sterk in het Buitengebied’ (SSIB) is een project waarin de provincie Noord-Brabant, Brabantse gemeenten, waterschappen, Openbaar Ministerie, politie en terreinbeheerders met elkaar samenwerken. Het project richt zich Brabant Breed op het in stand houden van een veilig en schoon buitengebied. De focus ligt daarbij op de aanpak van stropen, wildcrossen en (drugs)afvaldumpingen. Een team van toezichthouders is daartoe 24 uur per dag en zeven dagen per week op pad in het buitengebied.