Programma Midzomer Nachtfeest Dorst 2019

Het programma van de Midzomer Nachtfeesten Dorst 2019 van donderdag 13 juni t/m zondag 16 juni.

 • Donderdag 13 juni, de 5e Grote Dorstse Kennis Kwis en en Dorst Zingt en bekend making van de Vrijwilliger en Vrijwilligersgroep  2019
 • Vrijdag 14 juni, Muziekmiddag voor de 40+ uit ons dorp met het Made’s Meezingkoor en Troubadour Leo de Vlieger

Aan het avondprogramma voor de vrijdag wordt nog druk gesleuteld (hierover later meer)

 • Zaterdag 15 juni
 • Zaterdagochtend is voor onze jeugd (programma volgt later)
 • Zaterdagmiddag, de Ronde van de Bokkewei
 • Zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur Live op een groot LED scherm de voetbalwedstrijd Nederland- Kameroeng (WK-dames)
 • Zaterdagavond de band Royal Beat (voorverkoop start na carnaval)
 • Zondag 16 juni
 • Zondagochtend de H. Mis
 • Vanaf 15.30 uur Dorst Live met o.a. Mark van Overveld, Plankgas (Roy Geerts), Duo Feest, Dave Govers, Wendy de Laat, Jeroen van Wijnen, Joeri Plaizier, Matthijs Koning en als klap op de vuurpijl John West.

Zorg dat dit weekend in  je agenda staat !!!!!!!!

 

Vriend worden = Vriend zijn = Vriend blijven in 2019

Stichting Midzomernachtfeest Dorst

De vrienden geven een nieuwe impuls aan het Midzomernachtfeest Dorst

Het 14e Midzomernachtfeest Dorst vindt plaats van 13 tot en met 16 juni 2019. Vier dagen lang bruist in Dorst het leven en de muziek met duizenden vrolijke en genietende bezoekers. Onder hen natuurlijk de vrienden van het Midzomernachtfeest. Deze vriendenclub bestaat uit betrokken inwoners en ondernemers uit Dorst. Onze vraag aan u is eenvoudig:

Doet u mee en steunt u het Midzomernachtfeest Dorst als nieuwe vriend?

Al meer dan dertig vrienden gingen u de afgelopen jaren voor. Wij streven naar minimaal honderd vrienden die jaarlijks een vrijwillige bijdrage storten om dit prachtige weekend nu en in de toekomst mede mogelijk te maken. Samen bevorderen we daarmee de saamhorigheid en de culturele betrokkenheid in Dorst.

Natuurlijk krijgt u daar als vriend ook iets voor terug. Tijdens het Midzomernachtfeest Dorst kunt u op donderdag 13 juni in een ontspannen en swingende atmosfeer uw (zakelijke) netwerk verder uitbreiden. Gewoon kort en krachtig netwerken tijdens de Grote Dorstse Kennis Kwis en Dorst Zingt  in de feesttent op het dorpsplein. Dat is nog eens lekker aan je netwerk bouwen!

Zo wordt u vriend van het Midzomernachtfeest Dorst

Stort een vrijwillige bijdrage op rekening NL39 RABO 0120 4749 05 ten name van Midzomernacht­feest Dorst. Bent u ondernemer, mail dan uw logo naar contact@midzomernachtfeestdorst.nl. Vermeld daarbij dat u ons toestemming geeft om uw logo te gebruiken. Wij verzorgen de publiciteit. De opbrengst komt volledig ten goede aan het Midzomernachtfeest Dorst.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Met feestelijke groeten

namens het bestuur van Stichting Midzomernachtfeest Dorst,

Walther Hoosemans, voorzitter

 

5e Grote Dorstse Kennis Kwis en Dorst Zingt 2019

Op donderdag 13 juni vinden de 5e Grote Dorstse Kennis Kwis (Dorpskwis) en Dorst Zingt plaats. U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom in de feesttent van het Midzomernacht­feest in Dorst. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door ’t Houts Orkest, Jan Marie Wouters en kapel De Dorstse Boerkes.

Deelname aan de Kwis is gratis. U kunt uw team van minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers vanaf 1 januari 2019 aanmelden via contact@midzomernachtfeestdorst.nl. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Het winnende team ontvangt een prachtige prijs:

een rondvlucht boven Dorst en West-Brabant voor 5 personen

Vrijwilliger en Vrijwilligersgroep 2019

Tijdens deze feestelijke avond worden ook de vrijwilliger en de vrijwilligersgroep van 2019 bekend­gemaakt. U kunt mensen en groepen hiervoor aanmelden door een mail met motivatie te sturen naar contact@midzomernachtfeestdorst.nl.

Nostalgische Jaarmarkt op zondag 16 juni 2019

Op zondag 16 juni 2019 gaat in Dorst een Nostalgische Jaarmarkt georganiseerd worden.

De Stichting Kermis Dorst neemt de organisatie over van de Stichting Jaarmarkt St. Joris en gaat een jarenlange traditie in ons dorp voorzetten.

In grote lijnen is de organisatie van dit spektakel rond.

Wat gaat er allemaal komen;

 • Marktkooplieden
 • Ambachtslieden
 • Standwerkers

Antieke Amerikaanse voertuigen,  bromfietsen, motoren en solexen, tractoren en  orgels Keep Them Roling met een aantal voertuigen, een roofvogelshow, steltlopers en Charackers (bekend van TV), clowns en de Ganzenparade.

In de nabijheid van dit Historisch gebeuren wordt in de middaguren (vanaf 13.00 uur) vanaf  een 2e podium muziek ten gehore gebracht door de Hilson Brothers uit Gilze. Muziek uit de jaren 50/60 behorende bij dit gebeuren.

Veel muziek op  het 1e podium.  Er komen die dag 8 muziekkapellen naar Dorst, o.a. De Fiepers uit Breda, FFF Anders uit Teteringen, De Dorstse Boerkes, De Zwabbers uit Tilburg, De Meikevers uit Breda, OkalNix uit Bavel, De Kaaikrakers uit Oosterhout en PIAS uit Eindhoven.

Verder komt die dag het Historische Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee naar Dorst. (55 muzikanten gaan rondwandelingen verzorgen over de Nostalgische Jaarmarkt en door de straten van Dorst).

Zet zondag 16 juni 2019 in je agenda en zorg dat je er bij bent.