Zondag 6 mei is in een grote viering in de Marcoenkerk stil gestaan bij het 100 jaar bestaan van deze kerk. Deze speciale viering werd voorgegaan door de nieuwe bisschop mgr. J.W.M. Liesen. Daarbij werd hij bijgestaan door de voor ons bekende pater van Leest en “onze” Jochem, Tinie en Rian, daarnaast nog 3 volwassenen en al onze 6 misdienaren. Het gemengde koor uit Dorst zong in hun mooie stemmige zwarte  outfit hun liederen bijzonder fraai. Vanaf het koor blies een vijftallig  blaasensemble hun mooiste klanken de kerk in. De kerk zat bijna vol.

Na de viering werd er in processie naar de Mariakapel gelopen, bijna alle kerkgangers liepen mee. Een indrukwekkende stoet, vooraf gegaan door de fanfare St. Joris. Het weer maakte het tot een plezierige tocht, die vele straten aandeed. Bij de kapel was een samenkomst en werd er gezongen, waarna de stoet weer terug richting kerk liep.

In de tuin van de pastorie stonden de koffie en broodjes ons al op te wachten om gezamenlijk nog de feestelijke dag af te sluiten. In de pastorie was door Piet van Beek een klein museum ingericht met als thema 100 jaar Marcoen. Ook zijn boekje dat deze middag aan de bisschop werd overhandigd had 100 jaar Marcoen als titel. Op naar de volgende 100 jaar.

[nggallery id=7]