100 jaar Marcoenkerk Dorst

Film, fototentoonstelling, theater, eucharistie en feest

Op zondag 6 mei 2012 (Meikes Dorst) viert de Marcoenkerk in Dorst haar 100 jarig bestaan. We vieren niet alleen de stenen van het gebouw, maar zeker ook de levende stenen van onze geloofsgemeenschap.

100 jaar Marcoenkerk Dorst

100 jaar Marcoenkerk Dorst

Film
Op vrijdagavond 23 maart om 19.30 uur en zondagmiddag 25 maart om 14.00 uur wordt de film getoond ‘100 jaar Marcoen’. Wim Leemans heeft al het verkregen beeldmateriaal verzameld en er voor u een prachtige film van gemaakt (circa 90 minuten). De film wordt vertoond in de zaal van Dorpszicht te Dorst. Een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen onder het genot van een hapje en een drankje.

Theater
Op 21 april wordt onze kerk omgebouwd tot theater, voor het project ‘Theater in de kerk’. Dit is altijd een initiatief geweest van het bisdom van Breda, maar wordt dit jaar door en voor Dorst georganiseerd. De deelnemers (vanaf groep 7) komen uit Dorst, maar ook uit de rest van ons Bisdom, dus van Zeeland tot Breda. Er volgt nog een aparte promotie en aanmelding voor dit spektakel.
Iedereen is ’s avond om 19.00 uur van harte welkom voor de uitvoering!!

Foto’s
Deze levende stenen (parochianen, waaronder vele vrijwilligers), zijn door Margret Tielemans op de foto gezet. Vanaf 28 april wordt er in onze kerk, twee weken lang, deze foto-expositie tentoongesteld.

Eucharistie met Mgr Liesen
De feestdag, 6 mei 2012, begint met een plechtige Eucharistieviering om 10:00 uur in onze juliberende Marcoenkerk. De Bisschop van Breda, Mgr Liesen, zal voorgaan in deze eucharistieviering met aansluitend een processie naar de Mariakapel.

Het Dames- en Herenkoor en het koperensemble van Fanfare Sint Joris zullen hun mooiste klanken voor Marcoen laten horen.

Feest
Na afloop van de viering is er in de pastorietuin een gezellig samenzijn en gelegenheid tot felicitatie van Marcoen. ‘Hoe dit te doen?’ hoor ik u vragen. Hierop zit de jubileumcommissie nog te broeden, want een passend cadeau is toch wel op zijn plaats voor onze Marcoen (een nieuw dak bijvoorbeeld?!).

Ook zal op 6 mei het jubileumboek worden gepresenteerd. Piet van Beek is druk bezig om alles op tijd af te krijgen. Er zijn namelijk nieuwe feiten boven tafel gekomen, na het verschijnen van de uitgave bij het 75 jarige jubileum! Ik zou willen vragen, ‘zegt het voort’!

Mocht u vragen of ideeën hebben dan kunt u die nog altijd mailen naar: jochemvanvelthoven@xs4all.nl

Jubileumcommissie 100 jaar Marcoen