Londen, 8 september 2012. Op de Paralympische Spelen in Londen is rolstoeltennisser Maikel Scheffers er niet in geslaagd om een bronzen medaille te behalen. In een ware thriller moest hij het brons laten aan zijn tegenstander en landgenoot Ronald Vink. Het spectakelstuk op een volgepakt centre court eindigde in een 4-6 7-6 6-4 overwinning voor Vink. De Brabantse Scheffers had na de verloren halve finale zijn zinnen gezet op brons.

Tegenstander Vink echter ook want die vloog uit de startblokken. Binnen no-time liep Vink uit naar een 4-1 voorsprong in de openingsset. Scheffers wist zich knap terug te knokken en won liefst vijf games op rij en daarmee de eerste set met 6-4. De tweede set kende eenzelfde scoreverloop. Vink brak meteen de service van Scheffers, liep uit naar 5-2 en kreeg zelfs 3 setpoints. Opnieuw knokte de Brabander zich terug in de set.

Hij overwon de setpoints en brak Vink op zijn beurt om op 5-5 te komen. Beide mannen behielden vervolgens hun service en moest de tiebreak er aan te pas komen wie de tweede set naar zich toe mocht trekken. Het was Ronald Vink die telkens op voorsprong kwam en op 6-5 nu wel het setpoint won. De beslissing om de bronzen plak moest tot stand komen in de derde set.

Opnieuw was het Vink die op voorsprong kwam, liep uit naar 4-0 en kreeg op 5-2 zijn eerste matchpoints. Scheffers toonde karakter, brak de service van zijn tegenstander en kwam helemaal terug in de wedstrijd tot 5-4. Vink bleef bij die stand uitermate koel en benutte toen wel het matchpoint. Beide spelers kregen een staande ovatie van het publiek. In de volle zon hebben ze bijna 2,5 uur kunnen genieten van een fantastische tennispartij van de Nederlanders.

Na zijn bronzen plak vier jaar geleden in Beijing kwam Maikel Scheffers voor goud naar Londen. Een bittere pil dus dat hij nu met de ondankbare vierde plek huiswaarts keert. Niettemin kan hij terug kijken op een mooi toernooi. In Rio de Janeiro 2016 krijgt hij een herkansing. Net als de gehele Nederlandse Paralympische equipe landt Maikel maandag a.s. op Rotterdam waar hem een warm onthaal te wachten staat.