Het ophalen van oud papier verandert. Wat verandert er voor u?

oud_papier“Vanaf 1 januari wordt papier/karton ingezameld via een container en deze papiercontainer wordt dan eens in de 4 weken geledigd.”

Deze informatie is door de gemeente Oosterhout bekend gemaakt onder de inwoners en roept bij veel mensen nog wat vragen op. “Wat verandert er dan precies?”, “Hoe ziet de papiercontainer eruit en wanneer krijg ik deze?”, “Haalt Sint Joris nog oud papier op?”, etc.

Om dit te verduidelijken volgt hieronder een antwoord op de vele vragen die leven bij de inwoners van Dorst.

Afhankelijk van wat u gewend was, kan er per 1 januari 2017 iets veranderen. Was u gewend om uw papier:

  1. naar de papiercontainer bij De Klip te brengen: dan verandert er voor u niets, dit blijft mogelijk. Wij vragen u alleen om dit netjes in de container achter te laten zodat het daar geen rommeltje wordt.
  2. op de laatste donderdag van elke maand aan de straat te zetten voor Sint Joris: dan kunt u dit blijven doen, maar voortaan gebruikt u hiervoor de nieuwe papiercontainer.
  3. in de zwarte krat aan de straat te zetten, volgens het ophaalrooster van de gemeente: dan kunt u dit ook blijven doen, maar voortaan gebruikt u hiervoor de nieuwe papiercontainer. Liever nog zet u voortaan het papier in deze container buiten op de laatste donderdag van elke maand, zodat de opbrengst ten goede komt aan Sint Joris.

Voor ons – Sint Joris – is het heel belangrijk dat u uw papiercontainer aanbiedt op de laatste donderdag van elke maand, zodat de opbrengst ten goede komt aan onze vereniging. Dorst heeft namelijk een bloeiend verenigingsleven en dat willen we allemaal graag zo houden. Voor u een kleine moeite en voor ons een belangrijke bron van inkomsten.

Mocht u nog vragen hebben over het ophalen van oud papier door Sint Joris, dan kunt u contact opnemen via info@sintjorisdorst.nl.

Voor alle overige vragen over afval in de gemeente Oosterhout kunt u het beste kijken op de website van de gemeente of op papieroosterhout.mijncontainer.nl

Veel succes straks met de nieuwe containers en alvast bedankt voor al het papier dat u voor ons bewaart.

Sint Joris