Burendag op 23, 24 of 25 september
 
Organiseer alvast iets leuks voor Burendag op 23, 24 of 25 september
Burendag is een jaarlijks terugkerende dag die je samen viert met je buren en de buurt. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen mensen. Ook met Burendag willen zij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 450,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Ook dit jaar is het mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je Burendag op 23, 24 of 25 september viert.
Op
https://www.burendag.nl/over-burendag staan de voorwaarden voor deelname en het aanvraagformulier.Wees er snel bij want het Oranje Fonds heeft een beperkt budget beschikbaar. Op=op!
 
burendagZet al in je agenda: Lezing René Rövekamp van Stichting KLEAN
Op vrijdag 14 oktober om 20.00 uur is er een inspirerende lezing van René Rövekamp, bij stichting BOCK in het bad. 
René Rövekamp ruimt iedere dag (ten minste) één stukje zwerfafval op. Hij Twittert er fanatiek over en schrijft erover in zijn blog op zwerfie013.en op de website van KLEAN (Klagen Loont Echt Absoluut Niet). Hij blijft positief en wil daarmee anderen inspireren, motiveren en vooral activeren. “Dagelijks ben ik dankbaar, dat ik de wereld altijd wat schoner kan achterlaten dan dat ik haar aantrof.” Hij komt zijn enthousiaste verhaal, op vrijdag 14 oktober, in Oosterhout vertellen. Dit evenement wordt georganiseerd samen met Peter de Kock.
Entree gratis en inspiratie gegarandeerd!
Alvast meer weten over KLEAN en René Rövekamp? www.stichtingklean.nl en http://zwerfafvalcoach.org/
 
Nieuwe “30 km” en “Matig uw snelheid” actiepakketten
Vanaf heden hebben we nieuwe verkeers- actiepakketten. Naast de vlaggen, 30 km-stickers en informatieflyer zit er bij deze pakketten ook nog de Victor Veilig Pop. Deze felgroene plastic pop van 80cm hoog met in zijn hand een vlag van 1 meter wijst automobilisten vriendelijk doch dringend in het gebied “SLOW” te rijden. Je kunt dit pakket aanvragen om zelf in je straat of wijk een snelheidsactie op te zetten. Zo maak je buurtgenoten ervan bewust dat ze op hun snelheid letten. Pakketten kun je aanvragen door te mailen naar schoon@oosterhout.nl met daarbij je naam, adres en telefoonnummer.
Wees één van de eerste! Pakketten worden verstrekt zolang de voorraad strekt.
 
Nog een fijne zomer!
Met vriendelijke groet,
Merijn Scheifes, Hanneke Herders en Bibi Schuurs
Team Buurtbeheer

Gemeente Oosterhout
www.oosterhout.nl