Met twee informatieavonden geeft de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) deze week de aftrap voor het realiseren van glasvezel in het buitengebied van Oosterhout. Bij genoeg belangstelling wil Mabib daar namelijk nog dit jaar starten met de aanleg van een netwerk. Als 55% van de bewoners zich voor 6 juni 2017 inschrijft, gaat de schop zeker in de grond en is glasvezel voor het einde van het jaar een feit. Eind maart al werd door wethouder Marcel Willemsen van de gemeente Oosterhout en Pieter van Grunsven (directeur van Mabib) een overeenkomst getekend met afspraken over de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied. In totaal gaat het om zo’n 340 adressen die tot nu toe geen zicht hadden op een goede breedbandverbinding. Dat terwijl internet een steeds groter wordende rol gaat spelen in ons leven.

Van het invullen van de belastingen tot bankieren, ondernemen en studeren, maar ook bijvoorbeeld beveiliging en zorg op afstand; voor bijna alle diensten is een betrouwbare, snelle en toekomstbestendige internetverbinding cruciaal. Iedereen doet mee Mabib vindt het belangrijk bewoners zo goed mogelijk te informeren over de aanleg van glasvezel in hun buurt. Naast de twee informatieavonden op 18 en 20 april in Gasterij De Seterse Hoeve en Dorpshuis Den Brink, heeft Mabib op de site www.mabib.nl ook een persoonlijke gemeentepagina voor Oosterhout opgezet.

Hierop kunnen bewoners teruglezen wat de planning is, hoe de aanleg precies in z’n werk gaat en hoeveel buurtgenoten zich al hebben ingeschreven. Overigens wordt bij de daadwerkelijke aanleg van het netwerk heel het buitengebied meegenomen en niet alleen de adressen die op de route liggen of voor Mabib interessant zijn. Iedereen doet dus mee en dat biedt meer zekerheid. Mabib wil snel internet voor iedereen De Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) is in 2014 in Lithoijen opgericht om de aanleg van zoveel mogelijk glasvezelaansluitingen in heel Brabant te realiseren. Het bedrijf is in 2016 gestart en heeft als doel alle adressen in het buitengebied zonder coax- of glasaansluiting, een aanbod te doen voor toegang tot snel internet. Het gaat in totaal om meer dan 35.000 adressen en naar verwachting is het gehele glasvezelnetwerk eind 2019 operationeel.