OLYMPUS DIGITAL CAMERAMet trots kijkt de organisatie van de Midzomer Nachtfeesten en Kermis terug op een zeer geslaagd weekend. Zoals gebruikelijk werd op donderdagochtend door een groot aantal vrijwilligers de feesttent opgebouwd op het Dorpsplein.  De ervaring hierin gaat meespelen, want om 10.15 uur was de opbouw van de feesttent een feit.  In de middaguren werd de feesttent versierd met honderden ballonnen (wit-blauw), zodat om 16.00 uur de feestelijkheden van start konden gaan met de opening  van de 2e beursvloer door Wethouder Marcel Willemsen van de Gemeente Oosterhout.  Een goed bezochte beursvloer met een aantal matches met een totale waarde van ruim € 17.000.

Een groot aantal aanmeldingen waren binnengekomen voor de verkiezing van de Onzichtbare Vrijwilliger van het jaar 2013. Een deskundige jury had uit de 22 aanmeldingen 6 personen genomineerd. Na beraad door de jury werd Jan Luijten gekozen tot de Onzichtbare Vrijwilliger van het jaar 2013 van Dorst. Apentrots was Jan. Door Wethouder Marian Janse van de Gemeente Oosterhout werd aan Jan een aandenken uitgereikt, dat was ontworpen en gemaakt door Ria Beekers-Renders uit Dorst.  Een mooie oorkonde maakte deel uit  van de prijs, met daarop een uitleg door Ria wat haar had bewogen om tot dit ontwerp te komen (zie foto) Een open hart geeft aan dat je vrijwilligerswerk doet vanuit je hart en met liefde, het losse ornament aan de bovenzijde geeft de ongebondenheid aan. Aan  alle genomineerden werd een prachtige levensmiddelenmand en boeket bloemen uitgereikt.

De donderdagavond was  bestemd voor de uitvoering van een jubileumconcert door de Fanfare St. Joris, het zangkoor Marcoen en kapel de Dorstse Boerkes.  Maar liefst 11 jubilerende verenigingen  vierden hun jubileum, 635 verenigingsjaren.  Een volle feesttent genoot van dit concert en de vertoonde film met oude beelden en foto’s vervaardigd door Wim Leemans. Voor elke bezoeker was een button beschikbaar met hun eigen verenigingsnaam en aantal verenigingsjaren. Verder genoot iedere bezoeker van een glaasje Schrobbeler en Oranjelikeur. Een zeer geslaagde avond !!!

De vrijdagmiddag was bestemd voor de 40+ ers uit het dorp. Met Carbaret van ’t Ploegeske uit Breda vermaakte zich ruim tachtig  40+ers  die werden ontvangen met koffie en een petit four (aangeboden door Thuisvester) , een kop soep en een pannenkoek.

In de avonduren trad Matthijs Koning en DJ Willem de Wijs op. Een avond speciaal voor de jeugd.

De zaterdag was volledig bestemd voor de jeugd van de basisschool, in de ochtend uren werden er cupcakes en pizza’s gemaakt, workshops gehouden en muziek en dans aangeleerd. Een unieke samenwerking tussen een groot aantal verenigingen en instelling vanuit Dorst. In de middaguren de vanouds bekende Ronde van de Bokkewei met maar liefst 75 deelnemers. De prijzen werden uitgereikt door Wethouder Marian Janse en Marc Goos (prof wielrenner van de Blanco ploeg)   Deze ronde werd mede mogelijk gemaakt door medewerking van de leden van de wielerclub de Dorstse Trappers en ondersteuning van de Rabobank.  Een leuke anekdote van Marc Goos, dat hij zelf ooit is begonnen als deelnemer van de Ronde van Bokkewei.

De avonduren waren bestemd voor de liefhebbers van cover muziek en dit keer door de band SOC. Deze band is de winnaar van de Clash of the Coverbands van de Benelux. Een groot aantal bezoekers genoten in een overvolle feesttent  van de muziek.

Op zondag  werd begonnen met de tentmis en de Jaarmarkt met in de omgeving van de kermis en de feesttent een Duits/Oostenrijks thema. Lange tafels, bradworst en bier uit pullen. De aftrap werd gegeven door de Muhleheide Musikanten uit Gilze, vervolgens de band Simpelfonie uit Etten-Leur en afsluitend de Anseltaler Party Express met ondersteuning van DJ Lex van Alphen.

Het gehele weekend draaide de kermis op volle toeren en werd de Jaarmarkt zeer goed bezocht. De weergoden waren ons dit weekend goed gezind.

Op maandagmorgen waren de vrijwilligers weer paraat om de tent af te breken en de rommel op te ruimen. Nadat het plein was schoon gespoten was er om 12.00 uur niets meer van te zien dat er een geweldig feestweekend had plaatsgevonden.

Op zaterdagavond 22 juni zijn alle vrijwilligers bedankt tijdens de bijeenkomst in café Dorpszicht en getrakteerd op een drankje en een hapje.

Een geweldig weekend, mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, sponsoren, verenigingen, stichtingen, werkgroepen en de gemeente Oosterhout.

Op naar de 9e editie van de Midzomer Nachtfeesten in 2014 van donderdag 12 t/m zondag 15 juni.

Bestuur en vrijwilligers Midzomer Nachtfeest.