Vanaf woensdag 16 maart 2022 kunnen inwoners van Oosterhout spullen en kleding doneren voor Oekraïense vluchtelingen op de gemeentewerf aan de Kanaalstraat 1.  De gemeente opent dan een inzamelpunt dat dagelijks geopend zal zijn van 10.00 tot 16.00 uur, behalve op zondag.

Oosterhout: meer voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne raakt ons allemaal. Ook in Oosterhout zijn we op zoek naar manieren om Oekraïners te steunen en vluchtelingen onderdak te bieden. Voor de korte en wellicht ook lange termijn. Want in Oosterhout zijn we er voor elkaar, dus ook voor Oekraïne. Om onze opvanglocaties in te richten voor Oekraïense vluchtelingen heeft de gemeente een inzamelpunt ingericht op de gemeentewerf (NB: niet de milieustraat).

Grote behoefte aan donaties

Ook in onze gemeente zien we hartverwarmende initiatieven en reacties vanuit inwoners, organisaties en het bedrijfsleven. We zijn trots op zoveel gastvrijheid en willen hier als gemeente dan ook graag ondersteuning aan bieden.

Op dit moment is er een grote behoefte aan de volgende spullen en kleding:

– Vrouwen- en kinderkleding (kleding graag fris, schoon en gevouwen aanleveren)
– Vrouwen- en kinderschoenen
– Speelgoed voor alle leeftijden
– Eenpersoonsbedden (zonder matras)
– Relaxfauteuils en comfortabele zitstoelen (geen eetkamerstoelen)
– Twee- en driepersoonsbank
– Kleurrijke schilderijen en posters om de opvanglocaties op te fleuren

Deze behoefte kan snel veranderen. Op de website van de gemeente is de actuele lijst van goederen te vinden die ingeleverd kunnen worden. Deze lijst is te vinden op: https://www.oosterhout.nl/inwoners/veiligheid/oorlog-in-oekraine/inzamelpunt-gemeentewerf

Inzamelpunt op gemeentewerf eenvoudig bereikbaar

Het inzamelpunt bevind zich op de gemeentewerf (dus niet op de milieustraat) aan de Kanaalstraat 1 in Oosterhout.  Er staan borden om bezoekers naar de werf te begeleiden. Op de gemeentewerf mag maximaal 10 km/u gereden worden, dit in verband met het vele vrachtverkeer.

Actuele informatie over het inzamelpunt is te vinden op: https://www.oosterhout.nl/inwoners/veiligheid/oorlog-in-oekraine/inzamelpunt-gemeentewerf