Geef zakkenrollers geen…….. telefoon………

Met de komst van de smartphone zien we landelijk een stijging van het aantal diefstallen of gevallen van zakkenrollerij waarbij het de dieven om de telefoon te doen is. Heeft u een smartphone of heeft uw kind een smartphone, tref dan maatregelen om het toestel zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor dieven.

Er bestaat volgsoftware voor smartphones (en voor tablets en laptops). Met deze software, voor de telefoon vaak volgapp genoemd, is het mogelijk een toestel na diefstal te traceren. Afhankelijk van het merk en type zijn er verschillende app’s (gratis) beschikbaar. Bij Apple (I-phone) wordt in de nieuwste besturingssystemen de track-and-trace software al standaard meegeleverd. Wil je een volgapp hebben, kijk dan eens op de website: www.hier-waak-ik.nl

Prettig aan de meeste volgapps is dat ze je niet alleen kunnen vertellen waar je telefoon is. In de meeste gevallen kun je je toestel op afstand lawaai laten maken, iets waar een dief zeker niet blij mee is. Overigens is dit ook heel handig als je je telefoon thuis kwijt bent! En vaak kun je je telefoon ook op afstand wissen, zodat belangrijke gegevens niet in handen van criminelen vallen.

Meer weten over het voorkomen van straatroven, zakkenrollerij, etcetera? Kijk dan eens op www.politie.nl

Met vriendelijke groet,

Wijkagent Erik van der Velden  Portret wijkagent

Erik Van Der Velden & André Duister

Wijkagenten Dommelbergen & kerkdorpen